- Meireles kan bli den nye Terry Mac

Alan Hansen tror nyervervelsen Raul Meireles kan tilføre Liverpools midtbane den samme slags dynamikk som gjorde Terry McDermott til Koplegende på 70-tallet.

Liverpool hentet Raul Meireles fra FC Porto helgen før overgangsvinduet stengte. Alan Hansen ble imponert over 27-åringens spill under VM i Sør-Afrika. Han tror Meireles har egenskaper til å bli like innflytelsesrik som Terry McDermott.

- De kan ikke sammenlignes direkte, men det nærmeste vi var Meireles da jeg var i Liverpool, ville vært Terry McDermott, sier Hansen til LFC Weekly.

- Terry Mac var trolig bedre teknisk, men han var den samme type energiske boks-til-boks-midtbanespilleren som ville starte oppbyggingen på kanten av straffefeltet vårt og være i motsatt ende og sette ballen i mål 10 sekunder senere.

- Jeg ville bli stående der og tenke: ”Hvor kom han fra?”. Det er slikt vi har lett etter – en som kan bevege seg fra en defensiv posisjon til å smyge seg inn i det andre straffeområdet etter hvert som spillet bygges opp, og jeg tror Meireles kan gjøre den jobben.

Meireles spilte i alle fire av Portugals VM-kamper og nettet i 7-0-seieren mot Nord-Korea.
- Jeg tilbrakte sommeren i Sør-Afrika under VM, og Meireles hadde en meget god turnering for Portugal, fortsetter Hansen.

- Hvis du var på utkikk etter en midtbanespiller som var god til å bevege seg fra boks til boks med jevne mellomrom, så ville jeg si Meireles var så god som noen i turneringen.

- Han er kjent for sin arbeidsinnsats, men det var hans arbeidsinnsats pluss en grad av kvalitet som lyste ut. Hver gang jeg så ham var han veldig imponerende, så fra det perspektivet ser det ut som Roy Hodgson har gjort en virkelig god signering for Liverpool Football Club.

- Som tilfelle bestandig er med nye kjøp, kan du aldri si hvordan en spiller kommer til å prestere før han er inne på laget, men fra det jeg har sett har han egenskapene til å gjøre det bra i Liverpool.

Hansen er spent på hva Liverpools nye nummer 4 kan tilføre laget.
- Meireles vil tilføre energi på midtbanen. Han vil ta tak i form av bevegelse på midten av banen og bevege seg fra straffefelt til straffefelt på en måte som ingen andre av Liverpools midtbanespillere har gjort i nyere tid, med unntak av Steven Gerrard.

- Han er en dynamisk spiller. Det ene minuttet er han i forsvar, det neste er han i motstanderens straffefelt. Kanskje det er det vi har manglet litt av de seneste fire-fem år.

- Uansett om han skal spille sammen med Steven og med Joe Cole foran seg, eller sammen med Christian Poulsen eller Lucas med Steven lengre fremme, er det vanskelig å si i dag, men Roy vil ha alle disse valgmulighetene åpne.

- Det er opp til ham å bestemme hvordan han skal bruke Meireles, og hvordan han skal få det beste ut av spilleren er det viktigste aspektet han vil vurdere.