- Mer press på reservelaget også

Reservelagets manager, John McMahon, mener at det blir økt press på reservelaget også, når førstelaget gjør det så svakt som nå. Men samtidig tror han den svake sesonginnledningen til førstelaget kan føre til at noen av hans beste spillere får en sjanse de ellers ikke ville ha fått.

 - Vi forteller alltid reservelagsspillerne at de må sette seg høye mål. Kravene er høye i Liverpool. Nå som det ikke går så bra ute på banen, må spillerne forstå hva som kreves av dem, og lære seg å matche disse kravene, sier McMahon til Liverpool Echo.

- Vi føler kanskje presset for å levere varene litt bedre i tider som dette. Vi har snakket med spillerne om det. Men vanskelige tider kan gi ferske, sultne og talentfulle ungdommer sjanser de ellers ikke ville ha fått. Når førstelaget ser seg om etter noen som kan tenne en gnist, og er ute etter noe annet enn det de har, er det kanskje spillerne på reservelaget som kan gi dem det, legger han til.

Faktum er imidlertid at reservelaget ikke har begynt særlig mye bedre enn førstelaget denne sesongen, med kun fem poeng fra sine fem første kamper. McMahon fryder seg likevel over at karer som Nathan Eccleston, Daniel Pacheco, Jay Spearing og Martin Kelly har fått prøve seg på førstelaget i flere kamper denne høsten.

- Vår jobb med reservelaget handler om å utvikle spillere, og produsere gode spillere for førstelaget. Jeg mener vi gjør fremskritt. Karer som Dani, Jay og Nathan jobber veldig hardt, og klarer seg bra også på et høyere nivå.

- Det er veldig positivt å ha 6-7 spillere med førstelagserfaring i reservelagstroppen, i motsetning til bare et par, slik det var når jeg startet på denne jobben. Nøkkelen er å sørge for at de er klare til å spille på et høyere nivå, slik at de tar vare på sjansen når de får den.

- Bevarer vi troen og fortsetter å jobbe hardt, kan sjansen komme, og ting kan forbedres. Jeg må bare slå fast at det skorter i alle fall ikke på ståpåvilje, verken hos førstelaget, reservelaget eller juniorlaget. Men slik må det også være i en klubb som denne.

McMahon er frustrert over tapene mot West Ham og Chelsea i de to siste reservelagskampene, men innser at den nye strukturen i FA Premier Reserve League fører til tøffere matcher.

- Jeg har god tro på at mitt lag kan oppnå ting. De lærer og utvikler seg hele tiden, men de gjør det bra og spiller til tider fin fotball.

- Det er en veldig tøff liga denne sesongen, noe som er bra. Vi spilte borte mot Chelsea for noen uker siden, og møtte et kvalitetslag. Rutinerte spillere var involvert, og det var en tøff lærepenge for våre gutter. Det var det samme mot West Ham, som for eksempel stilte med Benni McCarthy, en spiller med mye erfaring fra Premier League. Vi stilte med tre U18-spillere i bakcrekka, men de klarte seg bra mot eldre og mer erfarne spillere. Det lover godt for fremtiden.