- Min fremtid er i Liverpool

Benítez gjentar at han har fire år igjen av sin kontrakt med Liverpool og ønsker å fullføre den. Ingen tilbud fra andre klubber. Real Madrid og det spanske landslaget er interessante jobber. Offer for egen suksess i Anfield-klubben.

Rafael Benítez blir stadig linket til ulike trenerjobber i Serie A, men overfor spanske journalister avviser han at han har tilbud fra andre klubber.
- Min fremtid er i Liverpool. Jeg har fire år igjen av kontrakten, og jeg ønsker å fullføre den. Jeg har ingen tilbud. Jeg håper å skape et konkurransedyktig lag, uttaler Rafael Benítez.

Benítez har hatt møter med Liverpools formann Martin Broughton.
- Jeg har hatt et par møter med den nye formannen for å få klarhet i min situasjon, Vi må vite hvor mye penger vi har, men det avhenger av hvem vi kan selge.

Rafael Benítez utelukker imidlertid ikke at han kan være aktuell for en jobb i Real Madrid en gang i fremtiden.
- Jeg er fra Madrid, og jeg liker meg i den byen. Jeg har allerede vært i klubben og det er en stor klubb, men jeg kan ikke si noe mer.

Også jobben som landslagsjef for Spania er interessant.
- Vi ønsker alle å være landslagstrenere, men jeg håper å bli det etter mange år og triumfer med del Bosque.

Liverpool har hatt sin svakeste sesong på elleve år, men Benítez mener at han er offer for egen suksess.
- Mine kritikere i London og ekspertene med engelsk dialekt sier at jeg ikke er en god manager, men de glemmer mange fakta. Liverpool har i gjennomsnitt tatt 69 poeng de seneste 12 sesongene.

- Vi gjorde en stor tabbe ettersom vi vant fire titler i begynnelsen. Så ber folk om mer når det i virkeligheten antydes at en trener i  Premier League trenger tid til å tilpasse seg.

- Ferguson brukte syv år på å vinne Premier League.