- Ny eier får ikke legge gjeld på klubben

Broughton forteller at Liverpools neste eier ikke får lov til å legge gjeld på klubben slik Hicks og Gillett har gjort. RBS og Wachovia enig om å forlenge en £237M-finansieringsavtale til ut desember.

Martin Broughton forteller at klubben søker den rette eieren, og mener at et eierskap som setter sin lit til at at klubbinntektene skal betjene renteutgiftene sannsligvis ikke vil lykkes. Sliktt er upopulært både på Anfield og på Old Trafford. Han håper å ha en ny eier på plass før utgangen av året.
- Det må være den rette eieren uansett hvem som kommer inn. Styret vil sørge for at den riktige avgjørelsen blir tatt, uttaler Broughton til Daily Telegraph.

- Vi vil gjøre det veldig klart hva kjøperen må gjøre ut i fra supporternes synspunkt, og Tom Hicks og George Gillett vil gjøre det tydelig for oss hva de ser etter når det gjelder pris.

- Vi skal se på hvert bud som kommer på klubben. Vi utelukker ingenting. Når man ser hva vi har sagt at vi ønsker fra en kjøper, er det veldig annerledes. Et slikt bud kommer ikke til å være spesielt attraktivt, og vi må overbevises om at det er til de beste interesser for klubben.

- Noe gjeld er uunngåelig, gitt planene for et nytt stadion. Det ville være dumt å lede en klubb som Liverpool uten gjeld. Man ville vanskjøtte regnskapet, men det er en stor forskjell mellom noe gjeld og 100% gjeld.

Broughton skal jobbe sammen med Barclays Capital for å selge klubben i løpet av året. Royal Bank of Scotland og Wachovia har sagt seg enig i å forlenge en £237M-finaniseringsavtale frem til desember. Broughton føler seg sikker på at det er interesse for Liverpool FC.

Broughton forklarer også at ny eier må kunne ta klubben videre.
- Hva som er best for klubben er at en eller noen kommer inn og bygger nytt stadion, sørger for at klubben blir skikkelig finansiert og at det er nok penger til å ta klubben fremover, sier han til BBC.

Broughton forklarer at avgjørelsen om å selge klubben har full støtte fra Royal Bank of Scotland.
- RBS forstår at det ikke hjelper prosessen å ha innflytelse i hendene på kjøpere fordi en frist nærmer seg. Vi har masse tid til å få til en avtale.

Hicks og Gillett har påført Liverpool stor gjeld siden de kjøpte klubben i mars 2007.
- Liverpool er i stand til å håndtere en fornuftig størrelse på gjelden, men det må være innenfor rimelighetens grenser. Jeg tror det er riktig for passende parter å tenke over hvorvidt det bør være restriksjoner på gjeld og hva den burde være.

Rafael Beníetz er glad for ansettelsen av Martin Broughton.
- Jeg tror det er positivt å ha en person til å svare på dine spørsmål om saker, penger og investorer. Vi har snakket en stund om investorer, men nå har vi en person som vi kan snakke med.

Broughton har tro på at han kan finne en kjøper, men står overfor en utfordring til å finne en eier som kan finansiere nytt stadion og investere i spillere, samtidig som de skal imøtekomme amerikanernes prisforlangende.

Hicks og Gillett har satt en pris på £500M, og mener at det beløpet reflekterer verdien på klubben når nytt stadion står ferdig i tillegg til verdiene de har tilført kommersielt.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.