- Opp til Liverpool å tape 4.plassen

Wigan-manager Roberto Martinez mener Liverpool bør ta fjerdeplassen på sin erfaring og gode spillerstall. Hvis ikke så har de feilet heller enn at andre har lykkes.

Liverpool reiser til DW Stadium i morgen, og en seier vil ta dem forbi Tottenham og Manchester City og opp på den viktige 4.plassen. Også Aston Villa er involverti kampen om Champions League-kvalifisering. Wigan-manager Roberto Martinez mener Liverpool har vært i Europa så mange ganger at de bør ha nok erfaring til å greie det igjen.

- De har stor erfaring med å prøve å oppnå den målsettingen som de er ute etter. De som beholder fatningen og roen de neste 10 eller 11 kampene som gjenstår, kommer til å utgjøre en stor forskjell.

- Når man ser på Liverpool-troppen og de troppene på lagene rundt dem, så er plassen der for å tapes.

- Når man ser på kvaliteten til spillerne, så snakker man om spillere i verdensklasse, erfaringen og kunnskapen til disse spillerne, hvor lenge de har spilt sammen og kunnskapen til manageren.

- Jeg tror det er opp til Liverpool å tape den fjerdeplassen.

Liverpools resultater har ikke svart til foventingene denne sesongen. Wigan kjemper en hard kamp for å overleve i Premier League. Roberto Martinez vet at det stilles ulike krav til Liverpool og Wigan.

- Alle fotballklubber har forskjellige forventninger, og i den forbindelse har du det samme presset for å nå det målet, sier Martinez.

- Vi vet alle at Liverpool er en glamorøs fotballklubb. De har en flott historie, noe som fører til forventninger. På den måten kommer det alltid til å bli krevende.

- Men vi har vært gjennom en enorm overgangsperiode i forhold til måten å spille og måten vi prøver å vinne fotballkamper.

- Wigan er i en posisjon nå hvor vi skal lykkes med vårt mål om å holde oss i Premier League for så å kunne ta oss opp på et annet nivå.

- Jeg er sikker på at Liverpool kjemper på en måte for samme målsetting. De prøver å komme med i Champions League, men deretter å sørge for at de kan ta seg videre til neste nivå.

- Det kommer til å bli en kamp der betydningen av poengene er enorme, men av ulike årsaker. Det er viktig for begge lag at de viser seg fra sin beste side.

Wigan er uten seier på sine syv seneste ligakamper, men beseiret Chelsea 3-1 på DW Stadium i september. - Vi vet alle om Liverpools spillere og kvaliteter og hvor sterke de er som lag. Vi må være på vårt beste.

- Men vi spiller hjemme. Vi har klart det mot Chelsea før. Vi må sørge for at vi føler oss sikre på at vi er trygge på oss selv og dra nytte av at vi spiller hjemmekamp.