- På tide med tur til nye Wembley

Michael Thomas synes en FA-cuptriumf hadde vært bra for Liverpool denne sesongen. Spillerne samler på medaljer, ikke 4.plasser. Readings Brian Howard drømmer om nok et vinnermål mot LFC.

FA-cupen har de senere årene ofte blitt nedprioritet av flere Premier League-managere, og vi vil nok få se endringer i startoppstillingene når FA-cupens 3.runde står på programmet i helgen. Den hjemlige cupturneringen er nå kanskje Liverpools beste sjanse til å hente hjem et trofé denne sesongen. Derfor bør FA-cupen være høyere på Rafael Benítez' prioriteringsliste, og manageren har også varslet at han skal stille med et sterkt lag mot Reading i morgen.

- FA-cupen er veldig spesiell. Når Premier League-Lagene stiller med svekkede lag, synes jeg det er en skam, uttaler Michael Thomas, FA-cuphelten fra 1992, til Liverpool Echo.

- Det er en veldig prestisjefull turnering som blir sett av folk over hele verden. Den bør behandles med respekt.

- Nå om dagen handler alt om Champions League. Hvis man ønsker å komme med der fordi en har en reell sjanse til å vinne den, så er det greit nok. Når imidlertid hele målsettingen er å kvalifisere seg bare for pengenes skyld, så er det trist.

- Ingen blir husket for å havne på 4.plass. På slutten av karrieren din er du kanskje rik, men du setter ditt preg på spillet ved å vinne trofeer.

- Medaljer er hva en spiller vil ha. FA-cupen ville vært bra for Liverpool denne sesongen.

Tre poeng mot både Wolves og Aston Villa har økt sjansen for spill i Champions League neste sesong.
- Forhåpentligvis kan seieren over Villa virkelig få fart på sesongen. En seier i cupen vil gi mer selvtillit. Laget har akkurat begynt å venne seg til å vinne igjen, så jeg håper Rafa stiller sitt sterkeste lag.

- Jeg er sikker på at Liverpool kommer til å havne blant de fire beste. Når de finner første gir, kommer de til å sy sammen en lang rekke av ubeseirede kamper.

- Denne sesongen har vært skuffende så langt. De har virkelig savnet Xabi Alonso. Han var den som fikk alt i gang. Forsvaret brakte ballen til ham, og han visste bestandig hva han skulle gjøre med den.

- Det har imidlertid vært lovende takter fra Alberto Aquilani. Han trenger flere kamper, men han kommer til å bli viktig.

- Å gjøre det bra i FA-cupen kommer ikke til å skade ligaformen. Å vinne trofeer vil bare gjøre deg sulten på mer.

Michael Thomas scoret selv det første målet og hadde målgivende til Ian Rush i 2-0-seieren mot Sunderland i FA-cupfinalen i 1992.
- De hadde vært en drøm for meg siden jeg var gutt å spille på Wembley og score i en cupfinale. Når du vokser opp, tenker du ikke på å score et vinnermål som sikrer tittelen, det var alltid FA-cupen. Og å få oppfylt drømmen min den dagen var veldig spesielt.

- I det øyeblikket ballen forlot venstre støvel, visste jeg at jeg hadde truffet perfekt. Jeg traff den presist. Det var fantastisk å se ballen fyke inn i øverste hjørnet.

- Det var et virkelig høydepunkt i min karriere. Jeg er veldig stolt av å kunne si at jeg har scoret i en cupfinaleseier.

- Forhåpentligvis kan Liverpool hente trofeet tilbake til Merseyside igjen i år. Å reise til en cupfinale pleide nesten å være en årlig tur for Liverpool-fansen. Det er på tide at de supporterne får sin første tur til nye Wembley.

(artikkelen fortsetter under bildet)



Brian Howard håper på gjentagelse
Brian Howard scoret vinnermålet for Barnsley da Liverpool røk 1-2 i 5.runde av FA-cupen i 2008. Nå håper han å gjenta bedriften med Reading. Den tidligere Barnsley-kapteinen har ikke spilt for "The Royals" siden han brakk kjeven mot Derby i november, men tror det kanskje blir endringer på laget etter 1-4 mot Plymouth på mandag.
- Jeg er desperat etter å komme på banen. Alle vet hvor ivrig jeg er etter å spille, uttaler Howard til Reading Evening Post.

- Forhåpentligvis blir jeg involvert i helgen. Jeg vil forsøke å bevise at lynet kan slå ned to ganger. Hvis jeg kan få enda et vinnermål mot Liverpool, vil det være mot alle odds.

Howard håper at en god forestilling mot Rafael Benítez' mannskap kan være starten på en positiv formutvikling for Reading.
- Jeg tror cupen er et godt avbrekk. En god cupinnsats ville holden lagånden oppe. Det gir støtte fra supporterne og lyser opp hele byen.

- Vi har behov for å finne tilbake til vinnersporet, enten det er i ligaen eller i cupen. Vi må finne tilbake til den og fortsette derifra.

- Det er utrolig hvilken selvtillit du får ved å vinne én kamp. Du kan bygge videre på det. Vi var nest best i alt på banen mot Plymouth.

- Det er ikke akseptabelt - fra ledelsen til hver enkelt spiller som reiste dit. Vi må gjøre det bedre enn det.

- Vi må vinne taklingene, headingene og andreballene, forbedre pasningspillet og ta det derifra. Vi må få det grunnlegende på plass og slutte med å gi lag ettmålsledelse.