- Purslow ingen daglig leder

Den avgående parlamentsrepresentanten for Anfield, Peter Kilfoyle, sier at Christian Purslow er ansatt av én årsak, å få solgt LFC. Han ber om nye eiere for å redde klubben.

I et intervju med Liverpool Echo sier Kilfoyle at Purslow har fortalt ham at hans oppgave er å selge klubben, ikke å drive den. Den erfarne politikeren mener at Liverpool FC vil ende i rennesteinen hvis man ikke får ordnet opp med klubbens eierskap. På Anfield ønsker man ikke å kommentere disse uttalelsene, annet enn at man arbeider døgnet rundt for å bringe forretningen LFC framover.

- Det kommer til å ende i rennesteinen hvis en ikke er forsiktig. Jeg har ikke peiling på hvem som styrer denne klubben siden Rick Parry ble borte, sier Kilfoyle om situasjonen i Liverpool.

- Christian Purslow er en administrerende direktør, han er ikke en daglig leder. Slik jeg oppfatter det, og han har har fortalt meg det tre ganger, så er han der for å selge klubben, ikke å drive den.

- Å lede en fotballklubb er veldig mye vanskeligere enn å være en bankmann, som er hva han er. Han er der for å selge klubben, det er hva han er ansatt for å gjøre.

- Det dreier seg om kultur, det dreier seg om holdninger. Amerikanernes syn på fotballklubber er at det er et aktiva, noe en kan kjøpe og selge, sier Peter Kilfoyle om Liverpools eiere Tom Hicks og George Gillett.

- De kan ta på seg så mange skjerf de ønsker og gå på kampene til de er blå i fjeset, selv på Anfield, men hva de ikke kan gjøre er å komme vekk fra enkle finansielle fakta. De kan ikke fortsette å håndtere en slik gjeld uten å måtte sette seg i enda mer gjeld.

- Jeg mener at Liverpool nå må få forandret sitt eierskap en gang for alle. I likhet med United kan de ikke fortsette å håndtere den gjelden de har. Folk sier at ting vil fortsette, reklameinntekter vil fortsette å øke og så videre, men det er noe tull. Hvis det er noe vi har lært av finanskrisen som oppstod for et par år siden, er at du aldri vet hva som lurer bak hjørnet.

- Vi har sett Portsmouth gå til administrasjon, West Ham sliter på og utenfor banen. Det er ingen grunn til å tro at United og Liverpool ikke kan risikere å bli finansielle katastrofer.

En talsmann for LFC hadde dette svaret på en henvendelse fra avisen: "Ledelsen i Liverpool FC har stor respekt for Peter Kilfoyle og hva han har oppnådd på vegne av lokalsamfunnet. Vi respekterer også hans lidenskapelige synspunkter som en fotballsupporter. Han har rett i at det er nødvendig med nye investeringer i Liverpool FC og han kan være trygg på at ledelsen arbeider døgnet rundt med å få dette til. I tillegg til at vi prøver å drive forretningen framover og, det viktigste, at vi støtter vår stab og våre spillere under en nøkkelperiode av sesongen."