- Rafa er den beste

Sotirios Kyrgiakos er full av beundring for Liverpool-manager Rafael Benitez, etter å ha spilt under spanjolen et halvt år. Grekeren tror de røde klarer å bli blant de fire beste i Premier League.

Kyrgiakos sier til Liverpoolfc.tv at han har lært svært mye av å jobbe under Benitez.

- Rafa Benitez er den beste manageren jeg har spilt under, slår midtstopperen fast.

- Han vant Champions League med denne klubben, og jeg trives med å jobbe under hans ledelse. Jeg har lært mye av å spille for Rafas lag, og vi ønsker å gjøre vårt beste i hver eneste kamp for ham og denne klubben, legger han til.

- Lørdagens seier over Everton var virkelig viktig for lagets selvtillit. Vi ønsker å bli blant de fire beste, og seieren gjorde oss godt.

Kyrgiakos må nå stå over de tre neste ligakampene, etter utvisningen mot Everton på lørdag. Dermed får han ikke spille mot Arsenal på Emirates Stadium i morgen. Synd, da Kyrgiakos har dokumentert solid form den siste tiden. Han har vært involvert i de fem siste kampene, og Liverpool har holdt nullen i fire av dem.

- Arsenal er et godt lag, så det blir en tøff og vanskelig kamp mot dem. Det fine er at vi har hatt noen gode resultater i det siste, og således har selvtillit. Jeg tror våre gutter skal klare brasene.

Liverpools nye nummer 16 trives godt i sine nye omgivelser.

- Jeg liker å spille foran Liverpools supportere. De respekterer meg, og de vet at jeg alltid vil gjøre mitt beste for dem og for laget. Jeg ønsker å yte 100% i hver eneste kamp for å hjelpe laget.

- Det er fantastisk å høre publikum synge "You'll Never Walk Alone". Det er nesten umulig å sette ord på hvor god en følelse det gir deg. Jeg spiller for det beste laget i Europa, og det er en ære å spille for denne klubben.

Engelsk fotball er akkurat like tøff som Kyrgiakos forventet at den skulle være. Mot Bolton mistet grekeren en tann, før han altså selv ble utvist i et beinhardt Merseyside-derby.

- Engelsk fotball er akkurat slik jeg forventet at den ville være. Det er tøft, men jeg hadde ingen store problemer med å omstille meg til spillestilen her, da jeg har spilt i Skottland med Rangers.

- I Tyskland og Hellas trengte jeg ikke å spille så fysisk røft, for der er ikke fotballen så aggressiv. Uansett handler det ikke bare om aggressiv fotball her heller. Det er ikke det viktigste. Du går for å vinne ballen. Du kan ikke vente på at ballen skal komme til deg. Du må bare gå for den.

- Albuebruk er veldig vanlig her, og dommerne tillater det. Det er en del av fotballen her. Det er tøft, men jeg liker denne siden av spillet.