- Ser opp til Finnan

Martin Kelly gleder seg til å få hilse på forbildet Steve Finnan igjen, når den tidligere Liverpool-backen nå returnerer med sin nye arbeidsgiver Portsmouth.

Steve Finnan kommer tilbake til Anfield for første gang som spiller på motstanderlag siden han forlot Liverpool for Espanyol for et par år siden. For Martin Kelly var iren et forbilde da han var i klubben, og Kelly sier han har mye å takke 33-åringen for.

- Jeg pleide alltid å studere Steve da han spilte for oss, fordi han var så stabil, og er en flott person utenfor banen også. Det var fint å se ham spille, og han ville alltid hjelpe alle. Dersom han så at du var sjenert, ville han komme bort og prate med deg så du følte deg hjemme i klubben, sier Kelly til Liverpoolfc.tv.

- Han er en stor spiller og en flott type å ha rundt seg. Han spiller fortsatt bra for Portsmouth, og Steve er en jeg fremdeles ser opp til.

Kelly har også respekt for Finnans lagkamerater, som til tross for de utenomsportslige problemene har kjempet seg til en FA-cup semifinale.

- Jeg har mye respekt for de spillerne som har konsentrert seg om jobben sin og gjort det bra for Portsmouth. De har en god lagånd, og det er en stor prestasjon å komme seg til semifinalen.

- For oss er det viktig å finne tilbake til vinnersporet, og vi må glemme Wigan-kampen. Vi har to hjemmekamper foran oss nå, og må konsentrere oss om Portsmouth først for å sørge for at vi tar tre poeng.

- Jeg vet ikke hva som er min beste posisjon for å være ærlig, men denne sesongen har jeg spilt høyreback og har trives med det. Jeg spilte nylig midtstopper i en treningskamp på treningsfeltet, og det føltes rart, fordi jeg har ikke spilt der på lenge. Jeg liker egentlig begge posisjonene, og trives på høyrebacken. Manageren bruker meg som høyreback på trening, og det er der jeg har spilt for førstelaget denne sesongen. Jeg kan spille på venstrebacken også dersom manageren ber meg om det, og det betyr ikke så mye for meg. Jeg vil omstille meg for laget.

- Når du får sjansen må du gjøre ditt beste for å vise manageren at han må beholde deg i laget. Det er vanskelig for en lokal gutt med spilleren som blir hentet inn, så jeg må bare jobbe hardt og vise ham at jeg er god nok til å få en sjanse på førstelaget. Jeg ser opp til Glen Johnson. Han er Englands beste høyreback, så jeg kan lære av han hver dag, noe som bare vil forbedre mitt spill. Jeg ville ikke ha byttet ut denne jobben for noe i verden, og det er fantastisk å kunne trene med førstelaget hver dag, og å kunne lære fra en som Jamie Carragher, avslutter Kelly.