- Shelvey er en spiller med stort potensial

Charlton-manager Phil Parkinson sier Jonjo Shelvey ikke vil ha problemer med å takle presset i Liverpool. Spilleren trenger tid til å utvikle seg. Oldham finalemotstander i Lancashire Senior Cup.

Den offensive midtbanespilleren Jonjo Shelvey signerte for Liverpool i går. De røde betaler Charlton £1,7M for 18-åringen, men beløpet kan stige avhengig antall klubb- og landskamper. Selv om det blir et visst press på spilleren, tror Charlton-manager Phil Parkinson Shelvey at det kan bli lettere å utvikle seg på Anfield.

DEBATT: Jonjo Shelvey

- Av 18-åringer finnes det ikke mange bedre spillere rundt om i landet, uttaler Parkinson til South London Today.

- Vi kan ha behov for pengene, men i mine øyne er det også en god avtale for Liverpool. De får en spiller med stort potensial.

- Det er aldri noen garantier for at en ung gutt kommer til å utvikle seg som man kan forvente, og jeg tror ikke det vil skje med ham over natten.

- Han må kanskje bruke litt tid som Gareth Bale gjorde i Tottenham, og han må derfor ha en periode hvor han konsentrerer seg om å bli sterkere og forbedre seg selv fysisk, fordi det er en så viktig del av spillet, spesielt på øverste nivå.

- Men jeg vil tro at på et tidspunkt i ikke altfor fjern fremtid vil han være på Liverpools førstelag.

- Han har nesten 50 kamper under beltet, og han er sikker på at han kan reise dit og utmerke seg. Jeg tror han vil trenge den tiden, men Liverpool har en historie med å utvikle unge spillere og introdusere dem til rett tid.

- Jeg tror ikke han vil få problem med å håndtere det.

- Forventningene vil ikke bli for store på grunn av overgangssummen. På en måte vil det bli mindre enn det var her. Han har vært i rampelyset for fansen her i Charlton, og han håndterte det bra.

- Han har tro på egne evner. Jeg sikker på at han vil klare seg fint. Det vil ikke være mangel på selvtillit som vil stoppe ham.

Oldham finalemotstander i Lancashire Senior Cup
Oldham blir Liverpools motstander i finalen av Lancashire Senior Cup etter at de beseiret Preston 2-0 borte i semifinalen. Finalen kommer ikke til bli spilt før under pre-season, opplyser Oldham på sin offisielle nettside.