- Skal bevise at vi ikke er et tomannslag

Lucas Leiva mener at det er opp til ham og lagkameratene å bevise at Liverpool er langt mer enn et tomannsslag som kritikere mener. Personlig kritikk legger han til side.

Liverpool må klare seg uten Steven Gerrard (hamstring) og Fernando Torres (kne) i henholdsvis to og seks uker. Begge har slitt med skader mesteparten av sesongen, og duoen sto over mot Stoke og Tottenham. Yossi Benayoun, Glen Johnson, Fabio Aurelio og Daniel Agger er også på skadelisten.

I deres fravær har laget vist sikkelig fightervilje de seneste to kampene, og Lucas Leiva mener at de røde nå skal bevise at de ikke er så avhengig av superduoen som mange tror.
- Nå er det på tide at andre spillere viser at vi besitter kvalitet, uttaler Lucas Leiva til Press Association.

- Vi har hørt mye om at Liverpool er et tomannslag. Selvsagt vil vi savne Stevie, Fernando, Yossi og Glen fordi de er briljante spillere. Men vi kan ikke ha dem med, så vi må benytte spillerstallen. I går arbeidet vi virkelig hardt.

Noen hevder at Lucas mangler nok kvalitet til å spille for Liverpool, men brasilianeren prøver å ikke ta seg nær av kritikken. I går spilte han sin kamp nummer 100 for klubben.
- Det er normalt at du får kritikk når vi ikke får resultater. Tapet mot Reading var en katastrofe fordi vi ønsket å fortsette i FA-cupen.

- For å være ærlig kan jeg ikke stoppe det. Jeg må holde det gående. Hvis jeg hører på kritikken, ville jeg ikke ha spilt her fremdeles.

- Jeg må bare holde det gående og jobbe svært hardt. Kritikken blir mindre om vi fortsetter å gjøre det bra. Statistikken viser ti poeng på våre fire seneste kamper, så det er positivt.

- Vi vet at denne sesongen ikke har vært så god, men vi må opprettholde momentumet og innstillingen.

- Februar vil bli en viktig måned for oss. Forhåpentligvis kan vi beholde samme inntilling.  Vi kommer sikkert til å være der, kjempe om topp fire-plassering.