- Skal komme raskere til 200 kamper

Agger tror han hadde nådd 100 kamper tidligere om han hadde unngått skader. Benítez roser dansken. Michael Laudrup mener Agger har potensial til å bli en av verdens beste stoppere.

Daniel Agger spilte sin 100. kamp for Liverpool borte mot Unirea Urziceni. Midtstopperen håper å nå 200 kamper raskere.

- Å spille 100 kamper for Liverpool er stort for meg, forteller Agger til Liverpoolfc.tv.

 Å klare det på fire år betyr at jeg har 25 kamper i snitt pr. sesong, noe som er ok, men jeg tror jeg kunne ha klart det før uten skader. Men det er slik det er.

- Jeg håper jeg kan nå 200 raskere. Det er definitivt mitt mål, men igjen er det noe jeg ikke kan kontrollere.

Aggers 100. kamp kom i Europa League. 25-åringen er skuffet over at de røde er utslått av Champions League,  men skal jobbe hardt for at Liverpool kan hente Europa League-trofeet i Hamburg i mai.

- Vi var ikke gode nok, så vi kan ikke synes synd på oss selv. Det er vår feil, og vi må bare få det beste ut av cupen vi deltar i nå.

- Vi må verdsette Europa League fordi det er den turneringen vi er med i, og en medalje er en medalje.

Liverpool forsøker også å komme inn blant de fire beste i Premier League, og dermed få en plass i Champions League neste sesong. Agger vet at konkurransen om fjerdeplassen er hard.

- Du spiller mot de beste spillerne og lagene i verden (i Champions League).

- Du får spille ulike typer fotball rundt omkring i Europa. Det er godt å komme ut og spille en annen type fotball i stedet for Premier League hver uke.

- Men det er flere lag der oppe og ligaen blir sterkere. Det er en kombinasjon av alt. Konkurransen blir stadig bedre og bedre og hardere og hardere.

Forrige ligakamp endte 0-0 mot Manchester City.

- Før kampen ønsket vi å vinne. Vi dro dit for å få tre poeng, men vi visste det ville bli en tøff kamp på et vanskelig sted å spille

- Vi holdt nullen, så var det noe positivt, men når du går for seier er det alltid skuffende å ikke greie det. 

City møter Chelsea i Premier League klokken 13.45 i dag. Agger håper på hjelp fra londonlaget.

- Selvfølgelig kan Chelsea hjelpe oss, og vi vet det, men vi må bare fokusere på spillet vårt på søndag og prøve å få tre poeng.

- Hvis vi kan vinne hver eneste kamp fra nå av, trenger vi ikke å bekymre seg om andre.

- Erfaring er alltid viktig, og fordi vi har vært der og i Champions League de seneste årene, vet vi hva som gjelder.

- Alle skal gi alt de har for å få oss tilbake i Champions League neste sesong.

Liverpool møter Blackburn i morgen. De røde kan nå utvide rekken av ubeseirede hjemmekamper til fem. Etter nyttår ullen har laget også holdt nullen en rekke ganger.

- Det er definitivt det vi savnet i første del av sesongen. Det virker som vi endelig har fått selvtilliten tilbake, fått balanse i laget og begynt å holde buret rent.

I tilsvarende kamp forrige sesong vant Liverpool 4-0, og Agger og Torres scoret flotte mål.

- I de situasjonene tenker du ikke mye, du bare gjør det. Det er derfor du trener hver dag, forteller Agger om scoringen.

- Du må se hvordan det andre laget reagerer på at du har ballen, og da må du ta en beslutning.

- Hvert mål er spesielt for meg. Så lenge ballen går i nettet og det er et mål,  er det det som er viktig.


Benítez om Agger
- Daniel er en veldig god spiller, en spiller med kvalitet. Han kan være god i forsvar, men også spille bra i angrep. Man må alltid ha slike typer på et topplag.

- Hvis han kan unngå skader, kan han få mange kamper for denne klubben.

- I England må du være sterk i luften. Han kan forbedre seg på det området, men han er ikke dårlig nå heller. Og han er alltid god med ballen.

Michael Laudrup om Agger
- Daniel er en veldig god spiller. Hvis han kan legge skadeproblemene bak seg og spille på et høyt nivå de neste årene, så vil vi kanskje snakke om ham i samme åndedrag, uttaler Michael Laudrup når han blir bedt om å sammenligne Agger med legenden Alan Hansen.

- Å spille 100 kamper for en toppklubb som Liverpool er noe å være stolt av. Men han vil være frustrert at skader har begrenset antall opptredener. Det er viktig at han nå nyter en skadefri periode.

- Han er fortsatt bare 25 år. Han har ennå mye å levere.  Spør en hvilken som helst spiller i verden, selv de største, men du kan ikke komme i toppform når du har kjenning med skader. Hvis han kan holde seg skadefri, så tror jeg han kan bli en av de beste midtstopperne i spillet.