- Spillerne må ta ansvar

Roy Hodgson mener det blir for enkelt å skylde på styret når problemer oppstår på banen. Han synes spillerne må ta mer ansvar for å få klubben på rett kjøl igjen etter at forrige sesong ble meget skuffende.

Manageren tror stjernespillere som Fernando Torres og Steven Gerrard må klare den utfordringen.
- Som spiller har du en sjanse til å forandre på ting. Hvis du ikke synes laget gjør det så bra som det bør, kan du som spiller gjøre noe med det. Hvis du er en storspiller, så vil du kanskje det, sier Roy Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Jeg involverer meg ikke i det. Min holdning er at vi ønsker å ha våre store spillere fordi det er store spillere og de kan hjelpe laget til å vinne. Hvis de ikke spiller bra og ikke hjelper laget med å vinne, vil jeg be dem å se seg i speilet istedenfor å lete etter unnskyldninger andre steder og skylde på eierne for ikke å ha brukt £500M.

- Jeg står spillerne nær. Jeg vil legge mine kort på bordet. Jeg har bestandig vært trener, og treneren holder seg nær spillerne. Vi har våre opp- og nedturer og vi presser dem. Noen liker det ikke, men min sympati er med dem.

- I mine 35, 36 år som trener har jeg ikke blitt sviktet veldig ofte, så jeg har min fulle rett til å stole på spillerne. Jeg stoler ikke på noen av mekanismene rundt spillerne, men hvem gjør det? Det en trener sier er: ”Se deg i speilet og gjør noe med det”. Det er jobben vår. Spillere i øverste sjikt ser seg i speilet og analyserer prestasjonene, så jeg er ikke redd for det.

- Jeg er bare skeptisk til kommenterer der spillerne stiller spørsmål ved klubbens ambisjoner. Jeg vil kaste det tilbake til dem og si at klubbens ambisjoner hviler i deres hender, det er dere som spiller for oss og det er dere folk betaler for å se på.

- Uttalelsene er så opplagte. Hvis noen hører dette for første gang eller finner dette merkelig, da snakker jeg med folk i feil gjeng.

- Spillerne er nøkkelen. Vi betaler for å se fotball. Vi betaler for eksempel ikke for å se Jose Mourinho, men vi betaler for å se laget hans. Noen ganger kan jeg bli lurt til å tro hva fansen betaler for å å se, at de går for å se eierne på tribuen, men jeg nekter å tro det. Folk går for å se spillerne, akkurat som de går for å se filmstjernene, ikke for å se hvem som er regissør eller hvem som er produsent.