- Torres nærmer seg formen

Peter Brukner er fornøyd med utviklingen Fernando Torres har hatt etter adductorskaden sin, og tror spanjolen nå kan spille en hel kamp. Han sier spissen vil kunne være tilbake på sitt beste om noen uker.

Fernando Torres pådro seg en adductorskade i ekstraomgangene mot Nederland i VM-finalen, men har kommet tilbake fra den raskere enn legene forventet. Den australske landslagslegen Peter Brukner ble hentet inn som sjef for det medisinske støtteapparatet i Liverpool, og sier at Torres har hatt en fin utvikling, og vil kunne være tilbake på toppnivå innen denne måneden.

- Han er faktisk foran skjema, og har spilt en kamp tidligere enn vi hadde trodd, sier Brukner til Liverpoolfc.tv.

- Han startet med noen få minutter, så enda flere minutter i neste, og nå har han startet de siste par Premier League-kampene. Hadde det ikke vært for sparket han fikk mot West Bromwich hadde han fullført kampen.

- Nå har vi kommet til det stadiet at han kan spille en hel kamp. Han er fremdeles ikke fysisk helt på sitt beste, og det vil ta enda tre til fire uker, men jeg tror alle kan se at han forbedrer seg for hver kamp som går.

- Jeg tror ikke det vil ta lang tid før den gamle Fernando Torres er tilbake, og jeg ser frem meg til det.

Brukner har satt opp et treningsprogram for å forhindre at spissen blir like skadeplaget som han har vært de siste sesongene.

- Torres slet med mange skader forrige sesong og under VM. Det var en utfordring for oss, så vi satte oss ned med Fernando og ga han et treningsprogram som gradvis ville få han tilbake.

- Det betydde at han ikke skulle spille så mye i de første kampene, fordi vi ikke hadde nok tid. Han kom tilbake til oss 12 dager før den første kampen, etter å ikke ha gjort noe etter VM. Han ble skadet i finalen, og hadde egentlig slitt gjennom hele mesterskapet.

- Vi var bestemte på å ikke presse han for hardt, fordi vi ønsket ikke at han skulle få et tilbakefall - men samtidig er han en så viktig spiller at vi ønsket å få han tilbake så raskt som mulig.

- Så da måtte vi finne balansen mellom å gradvis bygge han opp, og å få han tilbake i aksjon raskt. Igjen satte vi oss ned med fysioene, de fysiske trenerne, manageren og Fernando, og satte opp et program, avsluttet Brukner.