- Torres var forskjellen

Fernando Torres var forskjellen mellom lagene i dag. Det sa Rafael Benitez i møte med pressen etter kampen mot Lille torsdag kveld.

Det var en tydelig lettet spanjol som møtte pressen etter kampen. Han er presset etter manglende resultater, og man kan bare ha tenkt seg hva som kunne ha skjedd dersom Lille hadde scoret mot slutten og Liverpool vært forhindret fra å vinne noe denne sesongen.

Det skjedde ikke. I stedet var det Fernando Torres sin giftige avslutningsevne som avgjorde. Torres nettet to mål i hver ende av andre omgang, og Benitez skrøt uhemmet av sin landsmann i spiss.

- Fernando har jobbet bra med den fysiske og medisinske staben den siste tiden. Alle kan se at han er kampklar og fit. Men jeg har tro på at han kan bli enda bedre. Jeg tror han er 50 prosent, men han er nær toppform, sa Benitez ifølge liverpoolfc.tv.

- Alle kan se hvordan det faktum at Torres er tilbake i laget preger hele laget vårt. Det er en stor forandring når Torres og Gerrard spiller sammen enn når de ikke gjør det. Det samme gjelder også for Gerrard.

Benitez sier at Gerrards straffemål ga laget selvtillit. Men sikker var ikke sjefen før det tredje målet gikk inn helt mot slutten. Da først kunne han puste ut.

- Lille er et godt lag med mye kvalitet. Vi måtte yte vårt beste for å slå dem. Spillerne var gode som lag og de hadde fans som støttet dem.

Han ble også spurt om situasjonen for Agger, som fikk seg en smell i beinet.

- Agger fikk smerter, men han er OK.

Selv om laget nå er klare for kvartfinalen, tar ikke Benitez av. På spørsmål om laget nå kan gå helt fram og løfte pokalen i Hamburg 12. mai, svarte han;

- Vinner vi neste runde, så kanskje jeg kan svare deg på neste pressekonferanse. Vi har god selvtillit, men som jeg sier når vi spiller Premier League; det er viktig å ta en kamp av gangen.

Sjefen ble også spurt om utbruddet til Albert Riera og reaksjonen med utestengelse og mulig salg.

- Timingen på utspillet var ikke det beste, men vi vil løse denne saken internt, sa Rafael Benitez. I morgen får han og alle oss andre vite hvilken hindring som står i veien for Liverpool og deltakelse i semifinalene. Det er  drøyt 62 timer igjen til Manchester United-kampen på Old Trafford og Rafael Benitez har nå all fokus rettet mot den.