- Tror salget kan fullføres neste uke

Martin Broughton sier i et intervju med Liverpoolfc.tv at han tror den juridiske biten, hvor Tom Hicks forsøker å fjerne Ian Ayre og Christian Purslow for å blokkere salg, vil bli avgjort i løpet av neste uke. Da kan et salg fullføres.

I dag ble det klart at styret i klubben har avgjort, med 3 mot 2 stemmer, at Liverpool FC blir solgt til New England Sports Ventures. Det som dog er et problem, er at de nåværende eierne føler klubben blir solgt i mot deres vilje, da prisen er langt lavere enn hva de hadde tenkt seg, og dermed får de ingen fortjeneste for sitt eierskap i klubben.

Det ble allerede i den første pressemeldingen fra i går kveld meldt at Tom Hicks forsøkte å fjerne Christian Purslow og Ian Ayre fra styret, for å få inn sine egne folk som kunne blokkere salget. Dette har nå blitt en juridisk sak, som styreleder Martin Broughton tror vil bli løst i neste uke.

- Nøkkelsaken er rettsaken. Vi må gå til retten for å få en klargjørelse på at vi handlet på en riktig måte ved å fullføre salget. Og da kan kjøperne fullføre salget. Vi behøver også klargjørelse fra Premier League, men jeg tror ikke det blir noe problem, sier han til LFCTV.

- Mest sannsynlig skjer det i neste uke, innen kort tid. Vi er nødt til å vinne rettsaken. Dersom de vinner den, kan de blokkere salget.

På spørsmål om han tror rettsaken kan dra ut i tid, til månedsvis, så er Broughton avvisende.

- Jeg tror ikke det. Vi skal kunne få en klargjørelse fra retten innen slutten av neste uke. Det er en ankemulighet, men den blir også veldig raskt behandlet. Jeg er selvsikker på at Liverpool vil være under nye eiere snart, og ville ikke tatt den avgjørelsen med styret om jeg ikke ville gjort det, eller utsatt de andre for den risikoen.

- Du kan aldri være sikker, men vi har fått bra informasjon fra våre rådgivere, og jeg har tro på at det går gjennom.

Broughton forteller også at han fikk noen skriftlige tilsagn fra eierne til Royal Bank of Scotland da han overtok jobben, om at det var kun han som kunne forandre styret. Dermed har Hicks og Gillett en dårlig sak når de ønsker å fjerne Ayre og Purslow fra styret.