- Tror Torres vil starte

Guillem Balague tror Fernando Torres vil komme tilbake på laget når Spania spiller finale på søndag. Dirk Kuyt roses før en sluttkamp som aldri har vært så preget av Liverpool tidligere.

- Det var en overraskelse for alle at del Bosque valgte å sette ut Torres og benytte Pedro i en midtbane med fem spillere, sier den spanske fotballeksperten Guillem Balague til Sky Sports News.- Til finalen tror jeg imidlertid Fernando Torres er tilbake på laget. Han er en mer erfaren spiller og har tidligere vist at han kan håndtere slike store kamper.

To ganger tidligere har en spiller fra Liverpool spilt i en VM-finale. Roger Hunt ble mester med England i 1966, mens Dietmar Hamann var på det tapende tyske laget mot Brasil i 2002. I 1966 var også Ian Callaghan og Gerry Byrne med i troppen, og de ble nylig tildelt sine etterlengtede gullmedaljer, men de var aldri på banen under finalen.

Nå vil fire fra Liverpool FC være involvert, som er historisk. Pepe Reina vil sitte på benken til Spania, og lede alle eventuelle jubelscener, og bare komme på banen dersom Iker Casillas blir skadet eller utvist. Fernando Torres har ikke hatt noen god turnering, og sliter åpenbart med å komme i kampform etter sin kneoperasjon, men kan likevel komme til å spille en nøkkelrolle i avslutningskampen i Johannesburg. Hos Nederland har Ryan Babel ikke fått et eneste spilleminutt så langt, og slik vil det ventelig være også etter søndagen. 23-åringen har mistet plassen som joker til Eljero Elia, som gjerne er den kantspilleren som blir byttet inn for de oransje. Den spilleren som med største sikkeret er med fra start i den største fotballkampen som finnes, er Dirk Kuyt. Liverpools evighetsmaskin vil håpe å forbedre Nederlands legendariske lag fra 1974 og 1978, og håpe at alle gode ting er tre når det gjelder finaler.

- I Nederland diskuteres det mye om hvilke spillere jeg skal benytte, forklarer trener Bert Van Marwijk. – Dirk Kuyt er en utmerket spiller, en lagspiller.

- Han er et klassisk eksempel på hva som er en ærlig og genuin lagspiller. Han er så fokusert, arbeider så hardt for laget og gir positive signaler til resten av spillerne. Jeg er svært fornøyd med ham.

- Det er spillere som kan forandre kamper med en enkel berøring og andre som er der for å hjelpe laget, sier Kuyt selv. – Jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg tilhører den andre kategorien. Jeg prøver å gjøre hva jeg kan for å vinne hver kamp. Jeg er en fighter.

- Hver eneste kamp er like viktig for meg, og hvis du vinner kamper vil du til slutt vinne titler. Slik ser jeg på det.