- Vi er i ferd med å finne formen

Dirk Kuyt mener at Liverpool er i ferd med å finne formen for alvor, og tror og håper på sesongens andre borteseier i ligaen på St James' Park i morgen kveld.

Etter 3-0 seieren over Aston Villa på mandag er nederlenderen optimist. Han mener nå at Liverpool fremstår som et helt annet lag enn den utgaven publikum fikk se i kampene mot Wigan og Stoke.

- Laget fremstår som mye bedre nå enn tidligere i sesongen. Spillerne presterer på et høyere nivå. Nå vet vi hva vi skal gjøre i enhver situasjon, både med og uten ball, uttaler Kuyt til Liverpool Echo.

- Vi oppnådde et flott resultat mot Villa, og selvtilliten er høy. De nye spillerne har funnet seg godt til rette, og alle vet nå hva manageren forventer av oss, legger han til.

- Alt ser mer positivt ut nå. De siste hjemmekampene har gått virkelig bra. Nå er det på tide at vi også begynner å plukke poeng på bortebane.

- Det er alltid vanskelig når man får en ny manager og nye spillere, men denne sommeren ble det ekstra vanskelig også på grunn av VM. Selv fikk jeg for eksempel bare to uker ferie etter mesterskapet i Sør-Afrika, og deretter hadde jeg bare to uker på meg til å bli vant til den nye manageren og hvordan han ønsket at ting skulle være, før vi møtte Arsenal. Det var ikke enkelt, verken for manageren eller spillerne, men det fungerer bedre nå.

- Alle managere er forskjellige, og har sine egne ideer. Roy involverer seg mye på treningsfeltet, og leder de fleste øktene selv. Han gir spillerne beskjed om nøyaktig hva han ønsker av dem, noe som er bra. Han vil at vi skal trene på det han ønsker at vi skal gjøre i kamp.

Selv har Kuyt slitt mye med skader denne sesongen. To ganger har han blitt skadet under landslagsoppdrag. I september skadet han skulderen, og en måned senere var det ankelen det gikk hardt ut over. Nederlenderen var først tilbake i aksjon for Liverpool i seieren over Chelsea i november. Derfor har han fortsatt et stykke igjen til toppformen selv.

- Det har vært vanskelig. Jeg er ikke spillertypen som blir så ofte skadet, så det var tøft å få to på rappen. Jeg kom tilbake fra skulderskaden, og bare noen uker etterpå skadet jeg ankelen.

- Jeg er ikke 100% i kampform ennå, men jeg jobber så hardt som mulig for å bli det hver eneste dag. Det er bare et tidsspørsmål før jeg finner tilbake til gamle takter. Det hjelper betraktelig at laget spiller mye bedre nå. Det gjør det enklere for deg som individuell spiller.

Liverpool viste mot Aston Villa at de kan klare seg uten spillere som Jamie Carragher, Steven Gerrard og Fernando Torres. Sistnevnte vil være tilbake på laget mot Newcastle i morgen.

- Det var positivt at vi klarte å vise at vi kan greie oss uten Carra, Stevie og Fernando. Vi har også Joe Cole som er på vei tilbake etter skade, så vi har hatt fire kvalitetsspillere ute. Når alle disse er tilbake, tror jeg vi vil fremstå som enda bedre.

- Konkurranse om plassene er bra for alle spillere. Da blir du mer på tå hev. Når du spiller for Liverpool må du forvente hard konkurranse om plassene på laget i alle posisjoner.

Kuyt er ellers overrasket over at morgendagens motstander, Newcastle, sparket manager Chris Hughton og erstattet han med Alan Pardew.

- Det kom som en overraskelse at de sparket manageren sin, men slik er fotballen. Det er vanskelig å skjønne seg på det som skjer i en klubb som du selv ikke er involvert i. Noen ganger reagerer spillerne positivt på et managerbytte, men andre ganger er spillerne kanskje fornøyd med manageren de hadde. Vi kan ikke bekymre oss for hva som skjer i Newcastle. Vi må konsentrere oss om oss selv, og sørge for at vi er klare for kampen.

- Vi spilte bra borte mot Tottenham, og fortjente poeng fra den kampen. Pasningsspillet var bra, og vi skapte nok sjanser til å vinne kampen. Dessverre tok vi ikke vare på dem. At vi fremsto som bedre på bortebane kom som en følge all jobbingen vi har gjort på trening.

- Klarer vi å spille slik vi har gjort de siste ukene også i morgen, vil vi ha en god sjanse til å slå Newcastle. Vi må spille slik vi gjorde mot Spurs, men sørge for at vi tar poengene denne gangen.