- Vi har mye å forbedre

Benítez mener at Liverpool har mye å forbedre på og utenfor banen. Da han skrev ny kontrakt, visste han at det kunne bli vanskelig. Han forsøker å være positiv og håper at ny investering vil komme.

Tom Hicks og George Gillett hadde ikke akseptert budet fra Rhone Group på £110M for 40% eierandel i klubben da tidsfristen gikk ut mandag. Rafael Benítez er tydelig frustrert over å ha et langt strammere budsjett sammenlignet med konkurrentene, men det forventes likevel at Liverpool skal konkurrere med de beste klubbene i Europa.
- I seks måneder var jeg veldig optimistisk, spesielt med denne gruppen. Rhone Group var en av gruppene som var der, men de er ikke der nå. Jeg er ikke fornøyd med situasjonen, men jeg vil forsøke å gjøre mitt beste, uttaler Benítez ifølge Daily Mail.

- I seks år har vi kjøpslått og holdt klubben på et veldig godt nivå, men det er vanskelig å forbli på det nivået som alle forventer.

- I seks år på rad har vi vært i Champions League. Det var uforventet, og vi har fått inn store penger til klubben.

- Jeg så på Barcelona og Arsenal. Barcelona har et enormt stadion, store penger i overgangsvinduet og mange spillere som kommer gjennom systemet. Det er måten å gjøre det på dersom man ønsker å konkurrere på høyeste nivå. Vi må forbedre mye.

- Hvis vi ønsker å ta et steg fremover, må vi gjøre noe annerledes, noe annerledes er ikke bare på banen.

Benítez har blitt sterkt linket til trenerjobben i Juventus, men forholder seg rolig til kontrakten i Liverpool. Han krysser fingrene for at finansene snart er på plass i Anfield-klubben.
- Vi må være positive og håpe at den investeringen vil komme. Vi trenger noen spillere, og vi må forbedre oss. Hvis man trenger tre eller fire spillere, så trenger man penger.

- Da jeg signerte en ny femårskontrakt, visste jeg at det kunne bli vanskelig. Vi ventet på investorer, og spillerne har den samme meningen.