- Vi kan ikke bli for avhengige av Gerrard

Roy Hodgson mener at Liverpool ikke kan bli for avhengige av Steven Gerrards prestasjoner, og oppfordrer resten av troppen til å ta en større del av ansvaret.

- Jeg ønsker at hver eneste spiller tar litt mer ansvar, så vi slipper å være helt avhengig av Steven Gerrard og Fernando Torres. Jeg ønsker at vi skal være avhengige av alle spillere som har fått tildelt en Liverpool-trøye og har fått kontrakt med denne store klubben, uttaler Hodgson til Press Association.

- Jeg har likt de par siste kampene, fordi jeg kan identifisere meg mer med hvordan laget fremstår når det gjelder arbeidsinnsats, vilje og energi. Om vi nå forbedrer oss litt teknisk også, vil vi kanskje ikke misbruke så mange store målsjanser heller. Om vi begynner å slå litt bedre innlegg når vi kommer i gode posisjoner, vil jeg bli enda mer fornøyd, legger han til.

- Jeg vet dette vil komme etter hvert med de spillerne og den kvaliteten jeg råder over i denne klubben. Den dårlige starten på sesongen påvirket spillernes selvtillit, og det vil ta en stund før vi er oppe av myra. Men nå prøver vi i det minste hardt å komme oss ut av den.

Hodgson er meget godt fornøyd med innhoppet til Steven Gerrard i går kveld. Hans fjerde hat trick for Liverpool førte ham opp på 38 scoringer på 116 europacupkamper for klubben.

- Han fikk det til å se lett ut, noe det ikke var. Det var en strålende forestilling av ham, og jeg er henrykt over at Liverpool FC har en spiller av den kvalitet.

- Jeg har kommet til et stadium i livet hvor mål som Stevens utligningsmål gir meg større tilfredsstillelse enn et langskudd i krysset fra 30 meter, eller scoringer som kommer etter godt pasningsspill. Dette fordi scoringer av denne typen demonstrerer så mye energi, vilje og kampglød, noe som er akkurat hva vi trenger nå.

- Vi kjenner til Stevens kvaliteter, men jeg tror at vi også uten Steven ville fått sett en livligere og mer aggressiv andreomgang. Men om det hadde resultert i tre mål uten ham, det er et annet spørsmål.

- Jeg var virkelig glad på laget og klubbens vegne, for jeg vet at Steven på mange måter personifiserer laget og klubben. Steven Gerrrard og Jamie Carragher er hjertet og sjela i denne klubben, og de tar tap svært tungt.

- Om det er tre personer som har lidd mer enn andre som en følge av vår svake start på sesongen, så er det jeg selv og de to. Dette fordi jeg ikke ønsker å være i den posisjon vi har befunnet oss i, og det gjør såvisst ikke de to heller.

- Jeg er sikker på at Steven er godt fornøyd med sin egen prestasjon, og sitt bidrag til laget, men han vil også være svært glad for at det plutselig har blitt lys i enden av tunnelen. Klarer vi å fortsette slik som dette i 28 ligakamper fremover, pluss FA-cupen og Europa League, så vil vi ha noen fine kvelder i vente.