- Vi nøytraliserte Liverpool

Birmingham-manager Alex McLeish var meget godt fornøyd med 1-1 mot Liverpool på St Andrews i går. Taktikken var å nøytralisere de røde, og spille gjerrig fotball.

Gårsdagens resultat betyr at Liverpool ikke har slått Birmingham i noen av de åtte siste ligakampene. Mannskapet til Alex McLeish er ubeseiret på hjemmebane siden september, og ingen av de seks øverste lagene på tabellen har klart å vinne på St Andrews denne sesongen.

- Jeg er meget godt fornøyd med spillernes prestasjoner på St Andrews denne sesongen, og det inkluderer de to kampene vi tapte. De har vært helt fantastiske, og nok en gang viste vi hvor vanskelige vi er å slå, når vi kom tilbake etter å ha blitt liggende under. Spillerne ga aldri opp, uttalte McLeish til pressen etter kampslutt.

- Det er fantastisk å ikke ha tapt på hjemmebane mot noen av de seks beste lagene, men vår ambisjon er å slå alle som kommer hit. Vi fikk en sjanse til å vinne gårsdagens kamp, men Lee Bowyer bommet på ballen på bakre stolpe etter å ha kommet seg i en fantastisk posisjon. Men Liverpool hadde også et par sjanser, så uavgjort var trolig et retteferdig resultat, mener McLeish.

Birmingham-manageren innrømmer at taktikken gikk ut på å nøytralisere Liverpool ved å spille gjerrig fotball. En taktikk som ble fulgt til punkt og prikke helt frem til Steven Gerrards scoring.

- Vi spilte litt taktisk i første omgang, og tempoet i kampen var lavt. Vi sørget for å ha mange mann bak ballen, og dermed ble det vanskelig for Liverpool å finne åpninger. Begynner man å legge høyt press på dem, kommer de forbi oss. Deres form har vært ganske god i det siste, noe vi hadde i tankene.

- Vi sørget for å tette igjen bakover, og midtbanespillerne gjorde en fantastisk jobb foran den bakre fireren. Roger Johnson og Scott Dann håndterte Torres ganske bra. Vi lot ikke Liverpool få rom. Det er vanskelig for et lag å finne åpninger når det andre laget forsvarer seg dypt og med mange mann, slik vi gjorde.