- Vi ønsker verdens topp talenter hit

Juniortrener Rodolfo Borrell sier at Liverpool FC ønsker å tiltrekke seg verdens beste fotballtalenter, og håper eierne også vil bruke penger på The Academy. Tror det finnes spillere i ungdomsavdelingen som vil ta steget opp på førstelaget, men ingen med ekstreme ferdigheter.

Rodolfo Borrell er fornøyd med utviklingen på The Academy, og spillere som Jack Robinson, Tom Ince og David Amoo har fått sjanser på førstelaget.  Men juniortreneren, som ble ansatt av Rafael Benítez sommeren 2009, vet at det fortsatt er mye arbeid å gjøre om Liverpool FC skal bli en av de beste klubbene på talentutvikling i Europa.
- Når dere ser på nivået på The Academy da jeg ankom og nivået i Barcelona, ser dere at det tar tid å komme noe i nærheten av det, sier Borrell til Liverpoolfc.tv.

- Spillerne har utviklet seg på de 15 månedene vi har vært her. Det er opplagt. Alle snakker om det.

- De nye eierne vil ha planer for førstelaget, og det er prioritet, men min mening at dersom vi gjør litt mer investering kan vi få troppen mer konkurransedyktig og sikre at de beste talentene blir hentet til Kirkby.

- Vi har jobbet veldig hardt. Det er ikke bare hva jeg og Pep Segura har gjort. Frank McParland og Kenny Dalglish har vært viktige i fremgangen etter at jeg kom. For min del har de vært svært behjelpelig med å hjelpe meg til å finne meg til rette med livet her.

- Det er viktig fordi alle folkene som er involvert i junioravdelingen må dele en visjon. Det er essensielt når vi utvikler unge spillere som er av den kvalitet som Liverpools førstelag krever. Det er umulig om det er splid.

- Jeg synes dere kan se samhold her. Resultatet er den store fremgangen vi har hatt. Alle lagene spiller med samme stil, samme filosofi. Dette sikrer kontinuitet fra lag til lag og fra trener til trener.

Etter avgangen til Benítez kunne det ha blitt endringer på The Academy igjen, men Borrell er glad for det Hodgson har bidratt med så langt, og føler at ungdomssystenet er på plass til å fortsette fremgangen under det nye regimet.
- Selvsagt er Roys hovedfokus på førstelaget. Mesteparten av tiden hans går med til å planlegge med spillerstallen. Men jeg snakker med ham regelmessig. Noen ganger her, noen ganger på Melwood. Han vet at vi har noen gode spillere på vei opp.

- Andre Wisdom viser meget høy standard, og så har vi John Flanagan, Jack Robinson og Tom Ince. Det er flere spillere som viser fremgang mot førstelaget. Jeg er selvsagt glad for det fordi det er mitt hovedmål å utvikle spillere.

Liverpool avsluttet Premier Academy League i 2009/10 med ti kamper på rad uten tap, og flere spillere har etter hvert fått sjansen på aldersbestemte landslag. Det gjør at U18 i enkelte kamper må stille svært svekket lag.
- Noen ganger sliter vi fordi vi har hatt spillere innkalt. Det betyr ikke at de spillerne som kommer inn ikke er gode nok. Det betyr bare at du har yngre spillere og motstanderen er mye sterkere fysisk. Det var en situasjon vi sto overfor på begynnelsen av forrige sesong og en vi har hatt de seneste ukene.

- Jo mer suksess vi har og flere spillere vi får frem, desto flere vil bli innkalt. Dette er noe som klubben er stolt av, men det er ikke bra for troppen.

- Du mister disse spillerne, men blir likevel bedt om å spille ligakamper. Det er ikke tilfelle på førstelagsnivå, så jeg forstår ikke hvorfor vi gjør det med akademilagene.

- Hvis vi hjelper landslaget, så synes jeg FA må beskytte dem. I Spania har du rett til å utsette kampen. Jeg synes det gir mening. Jeg ville like at noen tenker på å implementere et tilsvarende system her.

Borrell mener at spillere som Liverpool leter har større mulighet å komme fra Southport enn Sør-Amerika.
- Jeg kjenner ikke alle spillerne landet rundt, men jeg beundrer karakteristikken til en scouser. Han har noe spesielt. Det er en spiller som lærer fort, er svært konkurransedyktig, aggressiv og disiplinert. Han er alltid klar til å kjempe for laget. Jeg tror ikke det er tilfelle for enhver spiller i England. Det er noe annerledes med scousere.

- Vi investerer langt mer i spillere fra rundt Liverpool. Jeg er fornøyd med alle scouserne våre, men dersom dere spør meg om jeg ser spillere med et ekstra talent, som Lionel Messi, må jeg være ærlig. Jeg ser ingen av det kalibre. Men vi har spillere med gode egenskaper som med riktig fokus og hardt arbeid, vil komme igjennom og bli konkurransedyktige på Liverpools førstelag.