- Vi skaper en sunn økonomi

En filosofisk Rafa erkjenner at det har blitt et nytt transfervindu med fokus på å balansere regnskapsbøkene, slik at nye investorer kan bli lokket. Agent demper rykter om Juventus.

- Nei, var det korte og kontante svaret fra Rafa Benitez til engelske journalister hvorvidt han trodde at penger ville bli gitt til spillerkjøp nå som Tom Hicks er i ferd med å selge sin baseball klubb.

Manageren har i januar fått hentet inn Maxi Rodriguez på fri overgang, etter at Andrea Dossena og Andriy Voronin har blitt solgt for til sammen £5,4M. Det synes nå lite sannsynlig at Benitez får bruke noen av disse pengene på kjøp, også hvis andre spillere skulle gå ut, og at det beste han kan håpe på er en låneavtale eller to.

- De fleste klubber drives nå som forretninger, forklarer Rafa. - Du må tenke både fotball og business, samtidig.

- Det siste året har vi gjort en fantastisk jobb med å balansere bøkene og gjøre hva som er rett for selskapet, fortsetter Rafael Benitez etter at Liverpool FC det siste kalenderåret har brakt inn om lag £20M netto på salg av spillere.

- Vi har måttet selge for å kunne kjøpe og holde det hele gående. Det er en del av risikoen, og noen ganger har det fungert og noen ganger ikke.

- Vi måtte gjøre dette for å opprettholde stabiliteten i klubben, da investorer kan se at denne klubben ikke er en risiko og kanskje vil de komme inn og sørge for at det blir lettere å bygge noe i fremtiden.

- Vi prøvde å gjøre det beste vi kunne i sommer, og situasjonen er fortsatt den samme. Vi prøve å gjøre det som er best for klubben og noen ganger er det best for forretningen og noen ganger er det bra for hva som skjer ute på banen.

- Hvis folk ser at denne klubben er sunn, det vil det bli lettere å tiltrekke seg investorer.

Agenten til Rafa Benitez sier til calciomercato.it at spekulasjonene om at Rafa kan være på vei til Juventus ikke medfører riktighet, men legger til at det er umulig å spå om fremtiden.

- Antagelsene er ikke riktige siden Rafa har en avtale med de røde. Han er en viktig brikke for dem, fansens idoler er Gerrard, Torres og Benitez.

- Juventus til sommeren? Jeg vet ikke hva som kan skje mellom nå og de neste fire til fem måneder.

- I fotball, da kan alt forandre seg veldig hurtig, men det som står fast er at Rafa har fire år igjen av sin kontrakt med Liverpool.