- Vil savne kampdagene på Anfield

En åpenhjertig Rafael Benitez sa i et intervju med radiostasjonen Radio City i dag at han vil savne kampdagene på Anfield. Intervjuet med ”The Final Word” ble sendt i kveld. Men han benyttet også anledning til å komme med et realt spark til dagens regime på Anfield.

Liverpool-manager Rafa Benitez har flere ganger blitt intervjuet av Radio City 96,7. Tidligere hadde Liverpool-kommentator Steve Hothersall et intervju med Rafa og kona Montse, som viste at kona allerede snakker scouser-dialekt. I dette intervjuet fortalte ekteparet om hvor høyt de setter byen, klubben og scouserne.

Nå var det tid for å avslutte forholdet. "The Final Word" var Radio Citys tittel på intervjuet.

- Vi føler oss mer hjemme på Merseyside enn i Spania. Er vi i Spania i tre uker, så bruker vi den siste uka på å savne England, sa Montse.

Men det var tidligere. Nå er det over.

Rafa fortalte Hothersall denne gangen at det er med tungt hjerte han, Montse og deres to døtre nå forlater Merseyside og England. Så høyt setter de sine nye hjemland at de ikke vil selge huset sitt.

I intervjuet i kveld, som er det siste før han setter kursen mot Internazionale i Milano,  fortalte Rafa om hans høydepunkt og mindre morsomme opplevelser i klubben han har tjent siden 2004. Han snakket blant annet om golfslagene mellom Craig Bellamy og John Arne Riise i Barcelona, men selvfølgelig også favorittminnene, som selvfølgelig er gull i Champions League og FA-cupen.

I det tidligere intervjuet snakket Montse om den vanskelige tiden da Rafa fikk sparken i Real Madrids andrelag og i Osasuna, før turen gikk videre til Tenerife og Valencia. Rafa snakket om at fire klubber var ute etter ham, blant annet en annen Premier League-klubb og tyrkiske Besiktas som var villig til å gi Rafa det tredobbelte av hva Liverpool ville. Kona Montse snakket om den vanskelige tiden, før de kom til Liverpool og familien fant ut at det var her de ville bo. Rafa kom til Liverpool med høy selvtillit fra tiden i Valencia, og opparbeidet god selvtillit i sin første tid i Liverpool, før det begynte å gå vanskeligere.

Nå har Rafa igjen opplevd å bli avskjediget. Benitez, som hadde fire år igjen av sin femårskontrakt, ble enig om en godtgjørelse for den tiden han hadde igjen av sin kontrakt.

Selv om det ikke var noen vei utenom, så opplevde han det å forlate Anfield og Liverpool Football Club som ekstremt trist. I radiointervjuet kom han også med et spark til dagens regime på Anfield. Han fortalte at han ikke kunne bli fordi daglig leder Christian Purslow har kontroll og ville gjøre ting på sin egen måte.

Montse og Rafa har ved flere anledninger snakket varmt om supportere, klubb, atmosfære, by og bane. Den tidligere Liverpool-manageren sa i intervjuet på Liverpool-radiokanalen Radio City at han vil savne atmosfæren og den unike historien til klubben.

Rafa legger ikke skjul på at han er heldig som fikk jobben som Jose Mourinho sin etterfølger i Inter Milan. Han føler dette som en anerkjennelse og at han har et godt rykte i Europa, til tross for en vanskelig sesong og en svak tabellplassering med Liverpool i år. Han sa i radiointervjuet i kveld det samme som han sa i det tidligere intervjuet, at den historiske kvelden i Istanbul i slutten av mai 2005 er den beste Europacupfinalen gjennom tidene og en opplevelse han aldri ville glemme.

Det at Rafael Benitez nå forlater Liverpool er med blandede følelser for klubbens supportere. Både når det gjelder ny manager og nye eiere, så er framtiden høyst usikker. Rafa kan imidlertid se tilbake på sin tid på Anfield med stolthet. Dette sa han selv også i intervjuet med Hothersall.

Han anser kjøpet av Fernando Torres fra Atleticxo Madrid blant sine beste kjøp, og sa også at El Niño trodde det var en vennskapelig spøk fra Rafas side da det kom en telefon fra Liverpool med beskjed om at han ville kjøpe ham og bringe ham til den legendariske klubb,

Nå er Rafael historie som manager i Liverpool Football Club. Nå lever både han og helrøde supportere på minnene. Nå er det andre koster vi må stole på bringer klubben videre.

You`ll Never Walk Alone, Rafael Benitez. Lykke til i ny klubb.