100 mål mot Hammers?

Dersom Liverpool gjør to mål mot West Ham i morgen kveld, vil de passere 100 ligamål mot The Hammers gjennom tidene.

Liverpool vant 3-2 over West Ham i bortekampen i september. Alessandro Diamanti (på straffe) og Carlton Cole utlignet to ganger for vertene, etter scoringer av Fernando Torres og Dirk Kuyt i første omgang. Torres gjorde vinnermålet et kvarter før slutt.

I fjor ble det 0-0 i tilsvarende oppgjør på Anfield. Liverpool har holdt nullen i 12 av de siste 15 ligakampene mot West Ham på Anfield. En seier vil gi de røde den fjerde "ligadobbelen" mot Hammers på de siste seks sesongene.

I løpet av de siste 44 ligakampene mot London-klubben, både hjemme og borte, har Liverpool kun tapt fem. Anfield-klubben er ubeseiret på sine 37 siste hjemmekamper i ligaen mot West Ham. 27 av disse er vunnet, og 10 har endt uavgjort. Liverpool har sluppet inn bare 15 mål på disse kampene. West Hams siste seier på Anfield kom i september 1963, da Geoff Hurst og Martin Peters gjorde målene i en 2-1 seier for gjestene.

Yossi Benayoun spilte 72 kamper for mandagens motstander, i løpet av sine to sesonger på Upton Park. Javier Mascherano spilte kun tre ligakamper i løpet av sine fem måneder i øst-London. Glen Johnson fikk 16 kamper for West Ham før han flyttet til Chelsea.

Fernando Torres har gjort fem mål på sine fire kamper mot West Ham. I 2008 ble han det første Liverpool-spiller til å gjøre hat-trick mot The Hammers i ligaen.

West Ham har vunnet bare en av de siste 15 ligakampene mellom klubbene. Seieren kom i januar 2008, da Mark Noble gjorde vinnermålet på overtid på Upton Park.

Mandagens gjester har vunnet to av sine siste 22 bortekamper i ligasammenheng. Mot Stoke i mai og mot Wolves i sesongåpningen denne sesongen. Etter den seieren står The Hammers med seks uavgjorte og ti tap på bortebane. De har gjort 15 bortemål i ligaen denne sesongen, noe som er ett mer enn Liverpool. Ni forskjellige spillere har tegnet seg for disse målene.

Kilde: Liverpoolfc.tv.