20 fakta foran semifinalen

Liverpool har avansert fra fire av fem semifinaler i den tidligere UEFA-cupen. De røde har gått videre hver gang de har ligget under med ett mål før returen på Anfield.

+ Liverpool har spilt 313 kamper i Europa. 177 er vunnet, 66 har endt uavgjort og 70 er tapt.

+ I Messebycupen/UEFA-cupen/Europa League har de røde spilt 102 kamper. Av disse har 56 gitt seier, 23 uavgjort og 23 tap.

+ Liverpool har møtt Atlético Madrid tre ganger, men har aldri vunnet.

+ Klubbene spilte mot hverandre for første gang i Europa forrige sesong. Begge møtene, i gruppespillet i Champions League, endte 1-1. På Anfield sendte Maxi Rodriguez gjestene i føringen, men Steven Gerrard utlignet fra straffemerket på overtid.

+ Liverpool spiller in 16. semifinale i e-cupene. De har kun tapt fire ganger - mot Inter i 1965, Leeds i 1971, mot Paris St. Germain i 1997 og mot Chelsea i 2008.

+ 16 semifinaleopptredener er rekord for en engelsk klubb. Manchester United har 14, Chelsea 10 og Leeds 9.

+ Når Liverpool har spilt returoppgjøret på Anfield, har de vunnet syv og spilt én uavgjort. Den uavgjorte ble notert mot Barcelona i 1976 på vei til UEFA-cupfinalen.

+ Merseysiderne har bare tapt tre returoppgjør i semifinalerunden, alle borte. I 1965 ble Inter for sterke, i 1973 ble Tottenham for sterke, mens Chelsea ble for sterke for to år siden.

+ Dette er Liverpools femte semifinale i denne turneringen, og har bare blitt slått ut én gang. Det var med sifrene 0-1 sammenlagt mot Leeds etter å ha tapt første kamp på Anfield.

+ Liverpool har tatt fatt på returoppgjøret på Anfield med ettmålstap ved tre tidligere anledninger. Hver gang har de røde tatt seg til finalen - i 1966, 1978 og 2007.

+ Anfield-klubben har tapt bare to av de seneste elleve kampene mot lag fra Spania.

+ Liverpool har bare sluppet inn tre mål i de seneste 11 kampene på Anfield uansett turnering.

+ Pepe Reina spilte for Barcelona da Gary McAllister sendte Liverpool til UEFA-cupfinalen i 2001 ved å sette inn kampens eneste mål fra straffmerket. Reina var da bare 18 år gammel.

+ Daniel Agger scoret semifinalemålet mot Chelsea på Anfield i 2007. Dirk Kuyt satte inn den avgjørende scoingen i starffesparkkonkurransen i samme kamp.

+ Liverpool har spilt returoppgjør på Anfield 26 ganger etter å ha ligget under etter bortemøtet. Ved 12 anledninger har de røde tatt seg videre.

+ Tre ganger har Liverpool måttet ha ekstraomganger i e-cupene. I 1968/69 vant Athletic Bilbao på myntkast i 1.runde av Messebycupen. De røde vant på straffer mot Chelsea i Champions League-semifinalen i 2007, mens Dirk Kuyt avgjorde i det 117. minutt mot Standard Liege i 3.kvalifiseringsrunde i Champions League forrige sesong.

+ Liverpool har vært involvert i tre straffesparkkonkurranser i Europa og vunnet dem alle. Samtlige er i Serievinnercupen/Champions League. De beseiret Roma og AC Milan i finalene i 1984 og 2005 og Chelsea i semifinalen i 2007.

+ Liverpool har vunnet ti av elleve straffesparkkonkurranser.

+ Etter tapet for Reading i FA-cupen har Liverpool vunnet elleve og spilt én uavgjort på de seneste 12 hjemmekampene.

+ Atlético er ubeseiret på syv kamper i Europa League denne sesongen. De syv kampene har gitt to seirer og fem uavgjorte.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.tv