6'eren kjøper Premier League i Danmark

SBS har kjøpt rettighetene til Premier League-kamper i Danmark de neste tre årene. Dermed ser strategien til Canal+ om at rettighetene ikke vil bli solgt i f.eks. Danmark til å slå feil. OPPDATERT.

Ifølge danske Børsen har SBS inngått en avtale om rettighetene til Premier League.  TV-selskapet har kjøpt rettighetene til å vise 170 til 200 Premier League-kamper per år de neste tre årene. Kampene er tenkt å skulle vises på 6'eren.

- Det er en meget langsiktet og strategisk investering fra vår side. Vi har gått meget målrettet etter denne rettigheten, uttaler administrerende direktør for SBS, Henrik Ravn, til Børsen.

Ifølge Kampanje.com vil SBS Danmark vil prioritere fri-tv og ikke betal-tv i Danmark.

- De kommer til å vise kampene på fri-tv. De har kjøpt rettighetene til fri-tv på opp til seks kamper i uken. Alle avtaler skal formelt godkjennes av Premier League, men det skal ikke være noe problem,  sier Peter Liljestrand i Medge Consulting til Kampanje.com.

Dermed ser strategien til Canal+ strategien om at rettighetene ikke ville bli solgt i for eksempel Danmark til å slå feil.

Det at 6'eren har kjøpt 170 til 200 kamper per sesong vil nok også bety at rettighetene ser ut til å bli delt i Danmark. Hvor de øvrige 180 til 210 kampene havner foreligger det ingen informasjon om.

I Danmark har 6'eren for tiden eksklusive rettigheter til den engelske FA-cupen, samt deler La Liga med Canal+ og Canal 9.

6'eren eies av SBS i Danmark er TVNorges danske søsterkanal og er en del av det tyske ProSieben-konsernet.


Kilder: Børsen, digitalt.tv, Kampanje.com