Agger akter å slå tilbake

Daniel Agger ble vraket til Liverpools bortekamp mot Birmingham. I kveld får dansken antagelig starte i sin favorittposisjon som midtstopper, og akter å bevise at han fortjener å spille fast. Steaua-trener Dumitrescu mener at Liverpool er klare favoritter.

Daniel Agger vil forsøke å kanalisere frustrasjonen over å ha blitt vraket mot Birmingham til positive krefter mot Steaua Bucuresti på Anfield i kveld.

- Jeg var selvsagt ikke fornøyd med å bli vraket mot Birmingham, da jeg ønsker å spille. Men det er ikke opp til meg, og jeg må akseptere managerens avgjørelse, uttalte dansken under gårsdagens pressekonferanse på Anfield.

- Jeg må bare jobbe hardt for å bli bedre. Nå må jeg benytte de kampene jeg får spille til å vise manageren at jeg er god nok til å spille fast som midtstopper.

- Det er bare naturlig at man blir skuffet og sint når man blir satt ut av laget, men du trenger ikke vise det frem. Du kan ta ut frustrasjonen når du er hjemme for deg selv i stedet. Du kan sparke til ting. Men på trening og kamp må du oppføre deg, og akseptere at slike ting skjer.

- Jeg ønsker å være fast på laget. Det er det viktigste for meg. Det betyr ingenting hvor jeg spiller. Han kan sette meg i mål eller bruke meg som spiss for den del. Men jeg tror ikke jeg er like dyktig som venstreback som jeg er som midtstopper.

- En klubb som Liverpool trenger ulike spillertyper. Dersom manageren vil bruke meg som venstreback, så spiller jeg der.

Manager Roy Hodgson innrømer dog at bruken av Agger som venstreback har vært en nødløsning.

- Det finnes ikke fnugg av tvil om hva som er hans beste posisjon. Men det handler også om å benytte dine beste spillere, og da må spillere av og til spille i andre posisjoner enn det som er deres beste. Nå har vi hentet inn en spesialist på venstrebacken, og da kan vi bruke Daniel mer som midtstopper. I begynnelsen av sesongen hadde vi ingen som jeg mente vare bedre på venstrebacken enn Daniel, forklarer 62-åringen.

- Liverpool er favoritter
Steaua Bucuresti-trener Ilie Dumitrescu mener at Liverpool er klare favoritter både i kveldens kamp, og også til å vinne gruppe K i Europa League.

- Dette er en spesiell kamp, og en stor utfordring for meg. Liverpool er klare favoritter til å vinne gruppen, uttalte han på gårsdagens pressekonferanse.

Dumitrescu synes ikke Liverpool opptrer respektløst selv om de hviler noen av sine største stjerner i kveld.

- Nei, det synes jeg ikke. Selv om Steven Gerrard og Fernando Torres skulle stå over kampen, så har de andre gode spillere, som Joe Cole, David N'Gog og Milan Jovanovic, som alle spilte mot Arsenal. Vi blir ikke undervurdert, men Liverpool har en veldig viktig kamp mot Manchester United i helgen. Dette vil uansett være en viktig kamp, og vi kommer til å møte et sterkt lag. Jeg kjenner den britiske mentaliteten, og jeg vet at Liverpool er en tradisjonsrik klubb.

- Jeg kommer hit med et ungt lag, men jeg stoler på deres kapasitet.

Steaua har aldri slått et engelsk lag på bortebane. De har hatt fem forsøk. De er for øyeblikket på tredjeplass i den rumenske ligaen.