Amerikanerne kan bøtelegges

Tom Hicks og George Gillett kan komme til å måtte betale £20M millioner hver i bøter, eller risikere å bli saksøkt for deres siste refinansieringsavtale. Strafferente på £2.5M i uken siden april.

George Gillett jr. og Tom Hicks kan komme til å måtte betale £20 millioner hver i straffegebyrer på grunn av den forrige refinansieringsavtalen dersom klubben ikke blir solgt innen måneden. Straffegebyrene mot amerikanerne kan stige helt opp til £45 millioner, og de kan risikere søksmål, skal potensielle kjøpere ha fått beskjed om fra Royal Bank of Scotland.

Det er både The Times og Telegraph som melder dette i dag.

I følge avtalen med RBS for forrige refinansieringsavtale stiger strafferenten nå med £2.5 millioner for hver uke klubben er i deres hender. Amerikanerne skal selv stå ansvarlig for strafferenten. Slik har det vært siden april, og i enden av denne måneden vil den summen stå på £45 millioner.

Banken satte denne renten på Kop Holdings i et forsøk på å legge press for et mulig eierskifte til Rhone Capital tidligere i år. Som kjent kollapset denne avtalen.

RBS vil ta summen fra et eventuelt salg av klubben, men dersom klubben blir solgt for mindre enn £282.4 millioner (klubbens gjeld på £237 millioner pluss strafferenten), vil banken gå etter Hicks og Gillett for å få pengene, og ikke Liverpool FC.