Andre Wisdom 47

Den råsterke 17-åringen Andre Wisdom har fått tildelt trøyenummer, betyr det benkplass i kveld? Liverpool har aldri tapt for et så lavt plassert lag som Northampton i Ligacupen.

Det har gått rykter om at Roy Hodgson vil ta med flere unggutter i troppen til kampen mot Northampton, utenom de som er bekreftet å få spille. Det har vært snakk om Thomas Ince, Suso og Andre Wisdom. Sistnevnte har nå fått tildelt trøyenummer 47 på listen over spillere på Liverpools hjemmeside, som kan tyde på at kraftpluggen er med til kveldens tropp.

17-årige Wisdom er en allsidig spiller som tidligere har spilt både på midtbanen og som back, men som nå synes å ha funnet sin plass som midtstopper på reservelaget. Den råsterke unggutten er også involvert med England U19.

De røde har statistikken på sin side når de skal møte laget som ligger som nr.17 i League 2 pr. i dag.

Med syv seiere topper de listene for Ligacupen, eller Carling Cup som nå er det sponsede navnet på turneringen. De røde har spilt 204 kamper, hvorav 120 er vunnet, 42 har endt uavgjort, mens det har blitt tap ved 42 anledninger.

Liverpool har scoret mål i sine 21 foregående hjemmekamper i denne turneringen, og har unnlatt å score bare en gang på 37 forsøk hjemme og borte – mot Chelsea i 2007.

Bare en gang tidligere har Liverpool tapt i Ligacupen mot et lag utenfor de to øverste divisjonene, mot Peterborough i 1991.

Northampton vil håpe å bli det første laget i historien som spiller på fjerde liganivå og slår ut Liverpool.

I årets turnering har laget slått ut Brighton og så Reading borte etter straffespark-konkurranse.

Northampton hadde sin storhetstid på midten av 60-tallet da de møtte Liverpool i to ligakamper i sin eneste sesong i øverste divisjon i 1965-66. I 1964-65 og 1966-67 gjorde de deres beste prestasjoner i Ligacupen, ved å nå kvartfinalen.