Antyder egen kanal for PL

Medge Consulting skal vurdere å opprette en egen kanal for Premier League, hvis de ikke greier å selge rettighetene videre med fortjeneste. Supportere har dannet interessegruppe.

Ifølge Dagens Næringsliv vurderer nå Medge Consulting å starte en ny kanal for sending av Premier League fra og med neste sesong. Medge Consulting var en overraskende vinner av rettighetene for de tre neste årene, etter å ha betalt sigende 1,2 milliarder kroner.

- Vi har ekspertisen som er nødvendig i selskapet. Vi skulle gjerne se at det blir slik, at drømmen om en egen PL-kanal blir virkelighet, sier Medge-partner Peter Liljestrand til Dagens Næringsliv.

Tidligere har Jonas Eriksson i Canal+ hevdet at han blir veldig overrasket om Premier League likevel ikke blir sendt på Canal. - Vi har film, La Liga, Serie A å selge i tillegg til Premier League, de har bare Premier League. Nå skal de finne distribusjon, og med Premier League er det tøffe betalingsvilkår. Det faller på sin egen urimelighet, siterer dagbladet.no Eriksson på.

- I Norge og Sverige er det ingenting igjen hvis de mister Premier League, slår Peter Liljestrand tilbake.

- Vi har allerede fått inn bud som dekker kostnadene ved rettighetskjøpet. Nå jobber vi for å få enda bedre bud, fortsetter Liljestrand.

Det er tydelig at partene nå posisjonerer seg taktisk, og fansen er engstelig for at de vil bli skadelidende, både i forhold til kostnader, tilgjengelighet og kvalitet.

Supporterunionen for britisk fotball har dannet en interessegruppe og det er også startet en underskriftskampanje blant engelske fotballfans.