Aquilani fokuserer på Liverpool

Alberto Aquilani drømmer om spill i VM, men han konsentrerer seg i første omgang fullt og helt om å lykkes i Liverpool. Han håper snart å få vist The Kop hva han er i stand til.

Det er ikke å overdrive at Alberto Aquilani har fått en vanskelig start på sin karriere i Liverpool. Etter å ha blitt handlet inn for snaut £20M i sommer, ble han ikke frisk av sin opererte ankel før langt inn i sesongen og startet sin første kamp for de røde først i desember. Rafa Benitez har prøvd å matche italieneren forsiktig, men det er tydelig at den elegante midtbanespilleren behøver tid til å tilvenne seg den intense engelske fotballen. Etter en lovende kamp mot Tottenham, da han var nest sist på åpningsmålet til Dirk Kuyt, har han skuffet i hjemmekamper mot Bolton og Unirea. Det kan godt være at en ikke kan vente å se det beste av italieneren før neste sesong, etter en forhåpentligvis god og skadefri pre-season, men selv vil han ikke helt avskrive muligheten av å gjøre nok på Anfield under resten av 2009/10 til å være aktuell for Italia i VM.

- Det sier seg selv at jeg må begynne å spille regelmessig for Liverpool fra nå av og ut sesongen dersom jeg skal ha noen sjanser til å komme blant de 23 som skal til Sør-Afrika, sier Aquilani i et intervju med en italiensk journalist for magasinet World Soccer.

- Den gode nyheten er at Premier League er så sterk, kanskje den beste i verden, slik at dersom jeg kan gjøre det bra her vil det bevise at min form er god. Det er en drøm for alle spillere å spille i et VM-sluttspill, men ingen ting vil skje dersom jeg ikke begynner å spille godt for Liverpool. Det er nå det eneste jeg fokuserer på. Klubben har vært veldig tålmodig med meg og jeg føler at jeg skylder dem det.

- Jeg kan ikke være enig med de som hevder at jeg er spesielt utsatt for skader. Skader er en del av livet til en fotballspiller, men jeg tror ikke at jeg blir lettere skadet enn andre. Det problemet jeg hadde ble skapt gjennom ønsket om å gjøre det godt for Roma forrige sesong og nå Liverpool, og at jeg kanskje kom tilbake for tidlig og gjorde vondt verre.

- Det jeg nettopp har vært igjennom har vært den tøffeste tiden i min karriere. Å være skadet er et mareritt for alle spillere, men det at jeg ikke var i stand til å spille for klubben som jeg nettopp hadde signert for var forferdelig. Tiden syntes å gå så sakte, men jeg prøver nå å ikke tenke på hva som har vært og bare se framover. Jeg er endelig frisk og desperat etter å vise min klubb, mine lagkamerater og fansen nøyaktig hva jeg er i stand til å kunne gjøre.

- Jeg savner mine røtter i Roma, men jeg visste hva jeg gikk til da jeg signerte for Liverpool. Jeg ønsker ikke å forandre på noe, hvis en ser bort i fra de månedene jeg måtte tilbringe på behandlingsbenken.