Argentina greit til kvartfinale

Javier Mascherano og Maxi Rodriguez hjalp Argentina til kvartfinale i VM etter 3-1-seier mot Mexico. Mascherano spilte hele kampen, mens Rodriguez gikk ut med krampe i det 87. minutt.

Javier Mascherano var kaptein og hadde som vanlig ankerrollen på midtbanen til Argentina. Maxi Rodriguez spilte ute til høyre på midtbanen i en 4-3-3-formasjon.

Mexico var nær ved å ta ledelsen på Soccer City Stadium i Johannesburg i det 8. minutt da Carlos Salcido skjøt i tverrliggeren. Like etterpå gikk Andres Guardados avslutning like utenfor.

Diego Maradonas mannskap tok ledelsen i det 25. minutt. Lionels Messi gjennombruddsball mot Carlos Tevez ble blokkert av keeper, men Barcelona-spilleren lobbet ballen videre til en offsideplassert Tevez som kunne heade ballen i mål. Dommer Roberto Rosetti godkjente scoringen til store protester fra mexicanerne.

Argentina økte til 2-0 i det 33. minutt. Ricardo Osorio spilte ballen rett til Gonzalo Higuain. Real Madrid-spilleren dro av keeper og satte ballen i det åpne målet.

Tevez lagde 3-0 i det 52. minutt med kanskje turneringens flotteste mål. Fra cirka 23 meter klistrert han ballen oppe i hjørnet. Etter scoringen la Argentina om til 4-4-2. Mascherano var sentral i å stenge av Mexicos angrep og være skjold for Argentinas midtstoppere.

Med 20 minutter igjen reduserte imidlertid den kommende Manchester United-spilleren Javier Hernandez etter en flott vending og avslutning.

Maxi Rodriguez pådro seg krampe i det 85.minutt og ble derfor byttet to minutter senere. Mexico presset noe og skapte et par halvsjanser, men Argentina vant 3-1.

For Argentina venter Englands banemenn, Tyskland, i kvartfinalen lørdag 3. juli klokken 16.00.