Arkitekten Insua

Emiliano Insua har seks målgivende pasninger for Liverpool denne sesongen. Bare Steven Gerrard har flere. Argentineren tar nå sikte på å være arkitekten bak flere scoringer i tiden som kommer.

Beskjedne Insua mener at det hovedsakelig er lagkameratenes fortjeneste at han har notert seg for så mange målgivende pasninger denne sesongen. Han takker også sine lagkamerater for at han er høyaktuell for Argentinas tropp til VM i Sør-Afrika.

Den 21 år gamle venstrebacken har spilt 33 kamper for Liverpool denne sesongen, noe som betyr at han har passert 50 kamper totalt for klubben.

- Som ung spiller er det en stor fordel å spille sammen med folk som Reina, Carragher, Kyrgiakos, Skrtel og Agger. De er alle rutinerte spillere som hjelper meg, ved å snakke til meg under kampene. Det er veldig viktig å lytte til det de sier, og lytte til den tilliten som resten av laget har til meg. Det gjør veldig godt for selvtilliten min, sier Insua til Liverpoolfc.tv.

- Rafael Benitez har vist meg stor tillit, noe som også har gitt meg stor selvtillit. Nå tror jeg det er viktig at jeg forholder meg rolig og fokuserer på fotballen, legger han til.

- Dette er en viktig sesong for meg. Jeg får spille mange kamper, noe som er flott.

Det er som nevnt ikke bare defensivt at venstrebacken har utmerket seg denne sesongen. Antall målgivende pasninger er imponerende, og nylig hadde han målgivende pasning i forkant av Steven Gerrards scoring mot Wolves, og argentineren var også involvert i begge målene i 2-0 seieren over Bolton.

- Som forsvarer må du først og fremst tenke på å forsvare deg, men når jeg får sjansen til å gå fremover på banen må jeg forsøke å slå ballen på riktig plass. Dersom ikke er angrepet til ingen nytte.

- Innleggene er noe jeg må fortsette å forbedre. Når jeg går fremover, må jeg være dyktig og sørge for å hjelpe spissene.

- Jeg fokuserer på å forbedre meg på hver eneste treningsøkt. Det gjelder også innlegg. Jeg ønsker å bli bedre og bedre, og forhåpentligvis vil dette slå positivt ut i kampene.

Insua føler seg fortsatt trygg på at Liverpool skal klare å komme blant de fire beste i Premier League, trass i at Manchester City nå er oppe på samme poengsum og har to kamper mindre spilt.

- Som lag må vi jobbe hardt for å oppnå de ønskede resultatene, og jeg mener at vi i løpet av de siste ukene har vist at vi er på riktig vei. Nå må vi jobbe videre på samme måte, da vi ønsker denne fjerdeplassen for å sikre oss spill i Champions League. Vi vil kjempe til siste slutt, i et forsøk på å klare det. Vi må fortsette å vinne kamper, og forsøke å nå det målet.