Atletico vil selge - Rafa vil kun låne

Guillem Balague melder at det har vært møter mellom partene for å få i stand en overgang for Maxi Rodriguez. Atletico Madrid ønsker å selge, mens Liverpool kun ønsker å låne vingen.

- En velkjent agent har prøvd å overbevise Rafa Benitez om å hente Maxi fra Atletico Madrid, og møter har funnet sted, skriver den spanske journalisten på sin egen nettside.

- Den 29 år gamle høyrevingens kontrakt løper ut etter denne sesongen, og han har vært i konflikt med nøkkelmedlemmer i Atleticos tropp. Han er ikke lenger klubbens kaptein, og har bedt om å få gå til Boca Juniors eller et annet lag dersom det kommer et tilbud, slår Balague fast.

- Det er flere hindre som må ryddes av veien om det skal bli noen overgang til Liverpool. For det første har Maxi en årslønn på 2,5 millioner euro i Atletico, og dersom han krever det samme i Liverpool vil han bli en av de rødes best betalte spillere. For det andre ønsker Liverpool kun å låne ham, mens Atletico ønsker å selge, skriver Balague.

- Liverpool håper å selge en spiller i januar, for å kunne hente Maxi eller en annen spiller. De ønsker å selge en av trioen Degen, Voronin eller Dossena.

- Maxi Rodriguez er ikke den raskeste vingen som finnes, og i det siste har han heller ikke vært spesielt ivrig til å ta tak defensivt. Men det kan komme av at han ikke lenger er motivert for spill i Atletico, og de konfliktene han har gående med manager og lagkamerater der. Maxi er så visst i stand til å jobbe hardt, men han har ikke gjort så mange mål som det forventes av ham den siste tiden heller.

- Skriver han under for Liverpool, vil Benitez ha sikret seg en spesialist på høyreflanken, i motsetning til en omskolert spiss som klubben har i den posisjonen i dag. Maxi besitter mange kvaliteter, men mangler fart. Han er dyktig til å holde på ballen, og vil komme inn i motstanderens straffefelt. Han er også meget dyktig taktisk.

- Jeg tviler litt på hans holdninger for øyeblikket, etter å ha sett ham tape seg som spiller i Madrid det siste året. Men dersom Rafa anser ham som en nødvendig tilvekst, vil Maxi utvilsomt styrke Liverpools tropp totalt sett.