Avgjørende kamp for Spania

Spania spiller i kveld mot Chile, og må med stor sannsynlighet vinne for å ta seg videre fra gruppespillet. Med seier blir de med stor sannsynlighet gruppevinnere. Benítez donerte også penger til Rhys Jones-fond.

Spania startet svakt i gruppe H, og tapte sin åpningskamp 1-0 mot Sveits. I kamp nummer to var Fernando Torres tilbake fra start, men klarte ikke å sette noen av sine mange muligheter i mål. Spanjolene vant likevel 2-0, og står dermed likt med Sveits på 3 poeng foran den siste gruppespillskampen. I kveld møter de ledende Chile, som har vunnet begge sine to første kamper.

DEBATT: Fotball-VM

Siden Sveits er storfavoritter mot Honduras, må Spania gå for seier i kveld, og dersom de klarer det vil de ta inn igjen det ene plussmålet Chile har på dem, og dermed toppe gruppa - om ikke Sveits, som har 0 i målforskjell, tar en storseier mot Honduras. Chile vil klare seg med uavgjort, men kan også gå videre med ettmålstap dersom Sveits bare slår Honduras med ett. Det ligger med andre ord til rette for en meget tøff kamp mellom to lag som begge går for seier i kveld. Chile har imponert alle med feiende flott angrepsspill så langt i turneringen, mens alle vet hva Spania er kapable til når de har dagen.

Det er ventet at Fernando Torres igjen får starte, da det kun var målet som manglet i kampen mot Honduras. Pepe Reina må nok finne seg i å igjen sitte på benken. Kampen har avspark kl 20.30, og direktesendes på TV2/HD, svensk TV4 og dansk TV2.

Benítez-donasjon til Rhys Jones-fond
Før Rafa Benítez forlot Merseyside donerte han også en sum til Rhys Jones Memorial Fund. Pengegaven fra den tidligere Liverpool-manageren vil hjelpe å bygge et samfunnshus til minne om 11-åringen som ble skutt og drept i Croxteth i 2007.

- I all min tid i Liverpool er dette en av historiene som berørte meg mest. Jeg gjør det på vegne av folkene som ikke kan, men jeg vet at enhver person på Merseyside ville ha elsket å gi fondet en donasjon, men de er i vanskelige tider og alle kan ikke finne ekstra penger. Det er hjerteskjærende å tenke på at denne gutten ble tatt fra sin familie under slike forferdelige omstendigheter, sier Rafa til BBC.

- Jeg husker fremdeles når hans mor, far og søsken kom på kamp ikke lenge etter Rhys sin død, og hvordan de følte seg så verdig. Det er noe jeg vil huske på i lang tid. Jeg håper disse pengene går til å bygge samfunnshuset for alle som har jobbet så hardt for det.

Bygget til £1.5 millioner skal reises like ved der Jones spilte sin fotball, og skal inkludere fotballfasiliteter når det er ferdigstilt.

- Jeg har ikke ord. Dette er så snillt av Rafa og hans familie, og vi er enda en gang overveldet av gavmildheten. Han hadde ikke trengt å gjøre dette, og vi har fortalt han hvilken forskjell dette utgjør for prosjektet, sier Melanie Jones, mor til Rhys.

- Det er en utrolig gest, og som Melanie sier har fotballklubbene, spillerne og managerne vært til fantastisk hjelp etter at vi mistet Rhys, sier hans far Steven til BBC.

Det har tidligere kommet fram at Rafa Benítez og hans kone Montse har donert store summer til flere organisasjoner på Merseyside - blant annet HFSG og Lily Centre.