Ayala takker trenere og lagkamerater

Daniel Ayala berømmer lagkamerater og trenere i Liverpool for den rollen de har spilt for å hjelpe ham til å bryte inn i førstelagstroppen denne sesongen. Fornøyd med utviklingen sin. Sulten på flere muligheter.

Daniel Ayala spilte sin fjerde førstelagskamp i 4-0-seieren mot Burnley på søndag, og spanjolen er takknelig for den hjelpen har fått fra lagkamerater og trenere denen sesongen.
- Rafa snakker med meg etter trening hver dag, forteller Ayala til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har også jobbet med Mauricio Pellegrino, og har også hatt noen en-mot-en-økter.

- Det er gunstig for meg å arbeide med Mauricio som han har spilt i mange store kamper og vet hva jeg går igjennom.

- Det er alltid godt å ha en spansk venn som Dani Pacheco her, og det har vært viktig å ha Fernando Torres og Pepe Reina her - andre spanjoler som kan hjelpe og snakke med meg. De har alle gitt meg råd.

Ayala innrømmer at det var snev av nerver da han oppdaget navnet sitt på Liverpools lagoppstilling søndag formiddag. Men 19-åringen ristet av seg nervene og gjennomførte en god kamp ved siden av Jamie Carragher i midtforsvaret .

- Før kampen hadde vi et møte, og Rafa skrev plutselig opp navnet mitt som en del av laget, avslører Ayala.

- Det var da jeg fant ut at jeg skulle spille. Jeg var nervøs i begynnelsen, men da jeg kom meg ut der, var jeg ok.

- Da vi scoret, følte jeg meg mer tilpass. Jamie Carragher var til stor hjelp for meg. Det er veldig lett å spille med ham. Ja, han roper mye, men han hjlper deg alltid.

- Etterpå fortalte mine lagkamerater meg at jeg hadde gjort det godt, og de gratulerte meg. Alle var glade for at vi hadde vunnet.

- Jeg fikk også en masse meldinger og oppringninger fra min familie og venner hjemme i Spania. De hadde sett kampen på Internett.

Ayala er fornøyd med den fremgangen han har gjort i 2009-10, men har ikke tenkt til å hvile på sine laurbær.
- Generelt har sesongen gått veldig bra for meg. Jeg har gjort det godt med reservelaget og også fått muligheter på førstelaget.

- Jeg tror jeg har blitt bedre. Jeg arbeider mye med Antonio Gomez Perez (reservelagstrener), som også mener at jeg har forbedret meg.

- Jeg vet det ikke kommer til å bli lett å spille fast førstelagsfotball, men jeg kommer til å ta det steg for steg, og forhåpentligvis vil jeg få flere muligheter neste sesong.

- Etter å ha spilt for førstelaget er jeg sulten på flere sjanser.