Babel byttes mot Turan?

Tyrkisk presse hevder at Liverpool er i forhandlinger med Galatasaray om en byttehandel som vil bringe Arda Turan til Anfield. De røde vil gi fra seg Ryan Babel og £3M.

Dersom dette medfører riktighet vil det langt på vei forklare hvorfor Babel er utelatt fra spillertroppen til morgendagens kamp mot Stoke.

Galatasaray-kaptein Arda Turan er en meget allsidig spiller, som kan spille på begge flankene, og også i en sentral rolle på midtbanen. Den 22 år gamle midtbanespilleren blir regnet som gullgutten i tyrkisk fotball, og er en teknisk begavet og kreativ spiller. Han blir beskrevet som kjapp og god med begge bein. Tyrkisk presse melder at skadene til Fernando Torres,  Steven Gerrard og Yossi Benayoun har medført at Liverpool nå forsøker å få i stand en overgang for Galatasaray-kapteinen så raskt som mulig.

I fjor scoret Arda Turan 7 mål på 29 ligakamper (27 av disse fra start) for Galatasaray. I 2007/08 gjorde han også 7 mål, da på 30 ligakamper (29 fra start) og var med på å vinne den tyrkiske ligaen. Denne sesongen har den tyrkiske landslagsspilleren gjort 4 mål på 16 ligakamper for laget som for øyeblikket ligger på andreplass i den tyrkiske serien. Totalt står han med 23 mål på 102 kamper (90 fra start) for Galatasaray. Den tyrkiske pressen hevder at hans lagkamerat, Harry Kewell, har skrytt veldig av forholdene i Liverpool til sin lagkaptein.

Galatasaray skal verdsette Arda Turan til £13M. Tyrkisk presse hevder at Rafael Benitez har lagt inn et bud på £3M + Ryan Babel.

Arda Turan har spilt 35 landskamper for Tyrkia og gjort fire mål på disse, og det i en alder av bare 22 år, etter å ha gått gradene via U19- og U21-landslaget.