Barclays tar kontrollen?

Barclays kan komme til å ta over styringen av Liverpool FC på midlertidig basis. Banken planlegger en refinansieringspakke verdt £300M, som på sikt vil føre til at klubben blir solgt.

Sunday Times hevder at Barclays Capital i helgen fullfører en avtale som gjør at banken vil overta som långivere for Royal Bank of Scotland og Wachovia. Barclays Capital vil også ifølge artikkelen gi transfermidler til manager Rafael Benitez, samt innsette Martin Broughton (bildet) som ny styreformann. Men hovedoppgaven til Barclays Capital blir å finne en ny kjøper av klubben.

Barclays, som er hovedsponsor for Premier League, vil altså rett og slett erstatte RBS og Wachovia, og i tillegg sprøyte inn ny kapital i klubben.

- Klubbens økonomi er på bedringens vei. Den trenger bare et pusterom for å komme på fote igjen, før klubben blir solgt, uttaler en rådgiver som jobber med avtalen.

Hicks og Gillett har gått med på utnevnelsen av Broughton. Kilder sier til Sunday Times at Broughton har fått jobben med å få på plass refinansieringsavtalen med Barclays Capital, løse konflikten mellom Hicks og Gillett, samt å finne en nye eier.

Analytikere antyder at Liverpool FC er verdt £500M, men Barlcays tror de kan få inn mer ved et salg om de får tid på seg til å få økonomien på fote igjen.

- Broughton er den type internasjonal forretningsmann som er i stand til å sette en slik standard som kjøpere av Liverpool vil forvente, sier en kilde.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.