Benítez vil bli om han får støtte

Guillem Balague skriver at Rafael Benítez vil bli værende på Anfield om han får støtte av styret og penger til spillerkjøp. Mascherano kan følge ham ut.

- Det gir ikke mening for Rafael Benítez å bli lenger i Liverpool, skriver Guillem Balague på sin nettside.

- Men hvis han reiser nå, vil han urettmessig ses på som om han har mislykkes, og jeg føler nesten at det vil være en synd å forlate frøene han har plantet for klubben de seneste årene

- Flertallet av fansen ønsker at han blir, og for ham er det fortsatt hans første alternativ. Men han trenger positiv oppmuntring fra styret, større bevis av støtte fra fansen, men fremfor alt en investering i spillerstallen som vil overbevise ham til å bli.

- Dessverre øker fansens utålmodighet. Klubben er villig til å la ham gå dersom han ønsker å dra. Ingen kan garantere at de to gruppene som er interessert i å kjøpe Liverpool kommer til å være i ledelsen i tide til å bruke penger foran neste sesong.

- Paradoksalt nok viste den første timen mot Atlético Madrid at grunnlaget for et godt lag er der. Rafa ønsker fire nye spillere som kan gå rett inn i startoppstillingen, og med Milan Jovanovic allerede signert ville kanskje en ekstra spiss, en kvalitetsspiss som også kan spille på kanten, og en back/ving være nok til å bli tittelufordrere.

- Rafa vet at han kan selge tre av sine faste spillere og få inn rundt £ 40-50 millioner for dem. Det beste scenarioet er at det kommer ytterligere £30M fra klubben. Ytterligere 30 millioner pund fra klubbens pengekiste ville gi ham ressurser til å starte en ny syklus. Det ville være hans drøm, men pengene finnes ikke.

- Det er derfor at hans følge sa farvel til gjestene etter Atlético-kampen og er uvitende om hvor de møtes igjen.

- Hva med spillerne etter hans avgang? Javier Mascherano vil følge ham uansett hvor han drar, men Fernando Torres er ikke knyttet til Rafas fremtid.