Benítez ville ikke snakke om fremtiden

Liverpool må nå spille om en 6.plass i Premier League. Benítez ønsket ikke å svare på spørsmål om fremtiden. Feilpasningen til Gerrard snudde kampen. Ancelotti synes Chelsea vant fortjent.

Liverpool tapte 0-2 hjemme mot Chelsea. Tapet betyr at Liverpool definitivt ikke spiller i Champions League neste sesong, men må ut i kvalifisering til Europa League. De røde havner enten på 6. eller 7. plass i Premier League. Det er en fordel å havne på 6. plass kontra 7.plass. Laget på 6.plass starter nemlig i 4.kvalifiseringsrunde (play-off), mens laget på 7.plass må inn allerede i 3.kvalifiseringsrunde. Aston Villa må avgi poeng hjemme mot Blackburn i siste ligarunde, samtidig som Liverpool må vinne mot Hull for at Liverpool skal ta 6.plassen.

Rafael Benítez ble like etter kampslutt bedt om å kommentere spekulasjonene som setter han i forbindelse med trenerjobben i Juventus.
- Nå må vi snakke om kampen. Det er bedre å snakke om den enn spekulasjonene, uttalte Rafael Benítez til Sky Sports.

- Jeg forstår det veldig godt (fansens bekymringer over hans fremtid), men spekulasjonene er noe vi ikke kan kontrollere. Så vi må snakke om kampen, fotball og hva som skjedde på banen i dag.

Pressen ønsket gjerne et svar.
- Ikke fortsett slik, ikke fortsett slik. Slutt.

Chelsea tok ledelsen da Steven Gerrard sendte et tilbakespill rett i beina på Didier Drogba i det 33.minutt. Rafael Benítez mener at scoringen var vendepunktet i kampen.
- Slike ting kan skje i fotball. Det er synd fordi vi hadde mer eller mindre kontroll. Det forandret kampen og til slutt resultatet.

Frank Lampard fastsatte sluttresultat til 0-2 i andre omgang. Rafael Benítez innrømmer at sesongen ikke har levd opp til forventningene.
- Det er ikke den beste. Det er klart. Vi forventet å havne høyere opp på tabellen. Vi har hatt for mange problemer.

- Jeg har vist min hengivenhet overfor fansen og klubben tidligere og i år. Vi har fortsatt én kamp igjen å spille. Vi vil forsøke å være klare til den kampen.

- Jeg har fire år igjen av min kontrakt. Vi må fortsette videre.

Uttalelser fra Chelsea-leiren
Drogba tok vel var på gavepakken fra Steven Gerrard.
- Han gjorde en stor feil. Jeg var heldig som var der og scoret. Det var bra fordi denne scoringen ga oss mye selvtillit til å spille bra, fortalte Drogba til Sky Sports.

Drogba mener Chelsea ble snytt for straffe da Kalou gikk overende i første omgang.
- Det er ikke lett å ta en avgjørelse som det, men når det er straffe, må du gi det.

Frank Lampard ble kåret til kampens beste spiller.
- Dette var en stor kamp for oss. Hvis vi hadde avgitt poeng i dag, ville vi gitt fordelen til Manchester United.

Han hadde også sympati for Liverpool som ble slått ut av Europa League på torsdag.
- Det har vært en vanskelig uke for dem, blitt slått ut av cupen, og de ga alt de hadde.

Chelsea-manager Carlo Ancelotti mente at London-laget fortjente seieren.
- Det var et viktig steg for oss i kampen om tittelen. Vi spilte veldig bra. Vi fortjente seieren. Vi er glade fordi det var vanskelig mot Liverpool. Taktisk gjorde vi det bra.