Benítez om tiden i Liverpool

Rafael Benítez forteller om tiden i Liverpool og om problemene på spillemarkedet, med eierne og hvordan han til slutt forlot Anfield.

Rafael Benítez innrømmer at han ikke var feilfri i de fem årene i klubben.
- Om vi gjorde feil? Selvsagt. Men 82, 86 poeng, fire trofeer, ytterligere tre finaler er en vanskelig tid når eierne ble byttet ut, når daglig leder ble byttet ut. Mye ble forandret. Nå kan folk se det, ikke det? Det var et stort, stort problem, sier Rafael Benítez til Sunday Independent.

- Vi gjorde feil, men folk snakker om spillerne som ikke var gode nok. Hvis dere setter opp fem eller seks av disse spillerne, vil kostnaden være på fem millioner. Det var ikke lett å forhandle og vinne på samme tid og signere spillere som Torres, Reina, Mascherano, Aquilani, Skrtel, Johnson, Lucas, Agger eller Kuyt.
- Jeg var veldig klar på da jeg dro at vi hadde en bedre stall enn tidligere, og et bedre lag, Vi visste at vi måtte hente inn bedre spillere. Vi forlot et godt lag, et veldig godt lag. Mange snakker om arven, men arven er fantastisk. Da jeg dro fra klubben, var Mascherano ,Benayoun og Riera der, sammen med Carra, Gerrard, Spearing, Darby, Insua, Cavalieri og Shelvey. Dere kan ikke snakke om arven når Purslow og Hodgson signerte syv spillere. De har allerede endret på spillerstallen.

Gerrard Houllier skal ha fortalt spillerne at det var hans lag som vant Champions League-finalen i Istanbul.
- Jeg så ikke Houllier på vei til Istanbul eller i pausen. Etter kampen ga jeg ham tillatelse til å komme i garderoben, og vi kunne ikke få ham ut, ikke engang med kokende vann! Det er et spansk uttrykk.

Liverpool hentet Robbie Keane istedenfor Gareth Barry, og sommeren etter forlot Xabi Alonso Liverpool.
- Barry var førstevalget, men jeg gjorde ikke forretningene, og det kunne jeg ikke kontrollere. Timingen var et problem. Jeg trodde vi hadde pengene, og det var opplagt at det hadde vi ikke. I Alonsos siste sesong for oss hadde han sin beste sesong. Det er grunnen til at folk snakker om ham. Det var i hans siste år han ga oss sitt beste.

Salget av Aonso var omdiksutert, og Rafael Benítez hadde ikke full kontroll på situasjonen. Istedenfor fikk han halvparten av pengene han hadde bedt om. Forrige sesong begynte Liverpool som en av favorittene til å vinne Premier League, men havnet på en skuffende 7.palss. Til slutt forlot Benítez klubben.
- Følelsen var at noe var galt. Vi kunne ikke gjøre det vi ønsket å gjøre. Vi forberedte spillerkjøp og -salg, men vi kunne se at vi hadde noen mål, men vi foretok dem ikke.

Christian Purslow ble ansatt som ny daglig leder etter Rick Parry.
- Jeg hadde et godt forhold til David Moores og Rick Parry, men det eneste jeg ønsket var å gjøre ting raskere fordi vi ikke hadde så mye penger. For å være rettferdig så gjorde vi noen ganger forretninger uten mye penger, men andre ganger mistet vi spillere. Etter at amerikanerne kom ble alt forandret. Det første året trodde jeg det skulle bli lettere. Vi signerte Torres og alt gikk bra, men litt etter litt fikk vi noen pengeproblemer og alle avgjørelsene ble tatt på grunnlag av pengeproblemer.

Benítez avviser at han mistet spillernes tillit.
- Det er ikke sant at jeg tapte garderoben. Det var selvsagt noen spillere som ikke var fornøyd, men flesteparten av spillerne var gode proffer som ble overrasket over historiene i de samme avisene av de samme journalistene. Hvem lakk disse?

Christian Purslow sa i forrige uke følgende om Benítez’ avgang:
- Rafas exit var omtrent et like entydig tilfelle av gjensidig samtykke som jeg noensinne har vært involvert i hele mitt liv. Begge parter syntes det var tid for forandring, begge parter sa det på den tiden, hvis du går tilbake og ser.

Rafael Benítez forteller om hvordan han skilte lag med Liverpool.
- Jeg leste det, fortsetter Benítez. - Jeg forberedte meg til neste sesong, men etter møtet med Broughton og Purslow, innså jeg at jeg måtte akseptere tilbudet de hadde. Jeg var veldig lei meg, og min familie ble svært oppskaket da vi innså etter disse møtene at vi skulle dra. Jeg visste at jeg måtte dra.

Benítez følger fortsatt bra med på hva som skjer på Anfield.
- Jeg følger forsiktig med på hva som skjer der. Jeg har mange venner der, og jeg mottok et Justice-skjerf fra Hillsborough Family Support Group som er på mitt kontor hjemme. Med respekt synes jeg det er viktig at jeg snakker litt om fortiden, men spesielt om fremtiden. For meg er det Inter i øyeblikket. Jeg har beholdt huset mitt der, vi har basen i Liverpool og i fremtiden vil vi være der igjen.

Han er i Milano, men føler seg fortsatt hjemme i Liverpool.
- Ja, det er det eneste huset vi har. Liverpool er mitt hjem. Jeg vil komme tilbake.