Benítez vil ha med Valero til Inter

Rafael Benítez ønsker å hente Xavi Valero til Inter. Reina håper å beholde keepertreneren sin. I Inter er det ikke Benítez' oppgave å kjøpe spillere. Mesteparten av transferaktivitetene i Serie A-klubben er allerede unnagjort.

Ifølge en spansk radiostasjon som har intervjuet Rafael Benítez, er Pepe Reina meget skuffet over at Benítez ikke lenger er manager i Liverpool. Sisteskansen håper å beholde keepertrener Xavi Valero, men sannsynligvis følger han etter Benítez til Inter.
- Pepe er fantastisk, både på og utenfor banen. Vi har et veldig godt forhold. Jeg hentet ham til Liverpool. Sannheten er at han er en flott keeper. Han har blitt en enda bedre keeper med den erfaringen han har fått i Liverpool og ved å jobbe med Xavi Valero. For ham er det hardt å miste folk som han var omgitt av. Vi har hatt samtaler, og han sa at han håpet at Xavi ville bli fordi han er veldig fornøyd med ham. Under normale omstendigheter, og om alt går bra, vil Xavi bli med meg, forteller Rafael Benítez.

Benítez fikk spørsmål om han kommer til å hente spillere fra Liverpool.
- Det er ikke min rolle i Inter å kjøpe spillere. Det er en annen person som tar seg av det. Ved min ankomst ble jeg fortalt at ¾ allerede var gjort. Jeg ønsker Liverpool alt det beste, men jeg må konsentrere meg om Inter. Jeg kan ikke bruke noe energi på noe jeg ikke kan influere.

Benítez forteller at kone og barn tok det hardt å forlate Liverpool.
- Å bytte land og kultur etter seks år er et ganske stort steg å ta. Det er en utfordring, men vi håper det går bra.

- Til å begynne med var det tårer, men litt etter litt har vi tatt det inn over oss. Vi har fortsatt kjærlighet og takknemlighet for folk i Liverpool. Dette frembringer fortsatt litt tårer, men litt etter litt blir mentalt forberedt på å reise.

Den tidligere Liverpool-manageren forteller at han har mottatt mange hilsener fra Liverpool-supportere.
- Ja, noen skjerf og mange, mange brev, i tillegg til alt som ble skrevet på fora etc. Mange, mange, veldig følelsesladede brev. Folk takker oss for Istanbul, FA-cupfinalen, seirene på Bernabeu, San Siro og Old Trafford, og for å ha tatt Liverpool tilbake til der de tilhører og for har funnet tilbake til prestisjen i Europa og anerkjennesen

Benítez fikk så spørsmål om det var på tide å gå videre eller om avgangen kom for tidlig.
- Jeg ønsket virkelig å forbedre et par ting i Liverpool, men det ble ikke slik. Du må bare si at du er heldig fordi du har en jobb. Erfaringen i fotball lærer deg alltid å se fremover. Du drar selvsagt med følelsen av å forlate noe, men utfordringen er å se fremover til et veldig viktig lag som har vunnet mange titler denne sesongen og forsøke å opprettholde den vinnermentaliteten.