Benitez berømmet lagånden

Benítez synes Liverpool spilte en fantastisk kamp i 4-1-seieren mot Benfica, men ikke sesongbeste. Interessant semifinale mot Atletico. Liverpool er et av storlagene i Europa. Fornøyd med Agger.

Liverpool vant 4-1 mot Benfica på Anfield og avanserte til semifinalen i Europa League med 5-3 sammenlagt, men Rafael Benítez avviste på pressekonferansen etter kampslutt at de røde hadde levert sesongbeste.
- Nei, det var en veldig god kamp mot en god motstander, og vi scoret fire mål. Det var en fantastisk kamp. Men jeg kan ikke si at det var sesongbeste.

I semifinalen venter Atlético Madrid som gikk videre på bortemålsregelen mot Valencia. Etter 2-2 i første oppgjør endte det målløst på Vicente Calderon. Sergio Auëro mister første semifinalekamp på grunn av for mange gule kort.
- Det blir spennende for Torres og meg. Vi vet at spanske lag er veldig gode.

Beníetz fikk også spørsmål om hva som gledet ham mest i dagens kamp.
- Lagånden og innsatsen. 2-0-målet var viktig, også for Lucas. 3-1-målet var en bra scoring etter et godt angrep.

Dirk Kuyt scoret Liverpools første mål, men linjedommeren vinket og ville antagelig annullere for offside. Ballen kom imidlertid direkte inn fra en corner, og Kyrgiakos var ikke nær ballen, noe som da ville ha satt Kuyt i offside. Etter diskusjoner ble scoringen stående. Kuyt så heller ikke ut til å forstyrre keeper. Benítez mener det var riktig å godkjenne målet.
- De (dommerteamet) gjorde en feil. Det var verken en forseelse (på keeper) eller offside.

Både Tom Hicks og Geroge Gillett var tilstede på kampen, men Benítez hadde ikke møtt dem.
- Jeg har ikke snakket med eierne. Jeg gikk rett på pressekonferansen.

Liverpool må nå forsvare Englands ære, sammen med Fulham, i e-cupene. De røde er kanskje tilbake i Europatoppen.
- Jeg mener Liverpool er et av topplagene i Europa. Og vi har slått et av topplagene i Europa.

Torres ble byttet ut mot Birmingham, og fikk da en ispose på kneet. I dag fikk han seg en tidlig smell, men ble tatt av banen da det bare var minutter igjen.
- Torres hadde litt trøbbel med kneet, og det var viktig å ta ham av banen før slutt med tanke på Fulham-kampen.

- Han er en viktig spiller når han er i form. Han har stor fart og kan utgjøre en forskjell ved å score mål.Han var utslitt mot Birmingham, men fin igjen i dag.

Benítez svarte også på kritikken han fikk for å ta ut Torres mot Birmingham
- Når du er manager,  kjenner du spillerne og må ta en avgjørelse for laget. Det er lett for andre å snakke.

Daniel Agger spilte i en uvant posisjon på venstre back. Benítez synes dansken kom godt fra oppgaven.
- Jeg er veldig fornøyd med Agger. Han spilte igjen en god kamp, i en ny posisjon, og det er spesielt for en stor spiller.

Benfica ble kontret i senk
Benfica-trener Jorge Jesus måtte innse at Liverpool ble det sterkeste laget, men følte at spillerne ikke hadde fått nok hvile etter å ha spilt ligakamp så sent som mandag.
- Liverpool var et veldig godt lag. Vi spilte godt i perioder i 1.omgang, men slet med kontringene til Liverpool. Spesielt etter 0-2 ble det vanskelig. Liverpool kontret med fart.

- Vi har hatt for liten tid til hvile, og vi slet fysisk. Vi slapp inn mål som vi vanligvis ikke slipper inn.  Ved 4-1 sviktet konsentrasjonen etter bytter, inkludert keeperbytte.

Keeper Julio Cesar ble byttet ut med Moreria i det 81.minutt fordi han følte seg svimmel. Han ble sendt til sykehus.