Benitez om Lille

Lille har kun ett poeng på de seneste to kampene i Ligue 1, men Benítez mener franskmennene har fokus på Europa League. Godt hjemmelag. Liverpool kan ikke tillate seg å gjøre feil.

Liverpool møter Lille i 1/8-finalen i UEFA Europa League. Første kamp spilles i Frankrike på torsdag. Returoppgjøret går på Anfield en uke senere. I gruppespillet møtte franskmennene blant annet Rafael Benítez' tidligere klubb Valencia. Hjemmekampen endte 1-1, mens det ble 1-3-tap i Valencia. I 1/16-finalen imponerte Lille ved å slå ut Fenerbahce etter 2-1-seier hjemme og 1-1 i Tyrkia. I sistnevnte kamp kom laget under 0-1 ti minutter før pause og må takke målvakt Mickael Landreau for at det ikke ble flere baklengsmål. Mot slutten presset franskmenne på for utligning. Adil Rami fikk uttelling minutter før slutt.

Lille ligger på 5.plass i Ligue 1, men avtanden opp til ledende Bordeaux er på kun fire poeng. To av 14 hjemmekamper er tapt. De seneste to kampene har bare gitt ett poeng - 1-2 mot Auxerre og 1-1 mot St. Etienne.

- Lille er et godt lag. Folk vet kanskje ikke så mye om dem, men vi har snakket med folk i Valencia fordi de spilte mot hverandre. Vi har rapporter fra speideren. Vi vet at de er et farlig lag, med noen egenskaper, sier Rafael Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har noen venner i Valencia, og de fortalte meg at det var en veldig vanskelig kamp.

- De er gode hjemme. Kanskje har de ikke vært på nivået sitt i de to seneste kampene fordi de kanskje tenker på Europa League, og det gjør dem enda farligere.

- Vi vil se et lag med stor motivasjon fordi de spiller mot Liverpool, og det er en viktig turnering for dem.

- Vi må være veldig, veldig fokusert. Vi kan ikke gjøre de samme feilene som vi gjorde på mandag. Vi må dra dit, score og prøve å vinne dersom vi kan.


Lille i UEFA Europa League 2009/10

3.kvalifiseringsrunde
Sevojno (B) 2-0
Sevojno (H) 2-0

Play-off
Genk (B) 2-1
Genk (H) 4-2

Gruppespill
Valencia (H) 1-1
Slavia Praha (B) 5-1
Genoa (H) 3-0
Genoa (B) 2-3
Valencia (B) 1-3
Slavia Praha (H) 3-1

1/16-finale
Fenerbahce (H) 2-1
Fenerbahce (B) 1-1


Form siste seks
13/2 Boulogne (H) 3-1
18/2 Fenerbahce (H) 2-1
21/2 Rennes (B) 2-1
25/2 Fenerbahce (B) 1-1
28/2 Auxerre (H) 1-2
6/3 St. Etienne (B) 1-1