Ber om debatt rundt videodømming

Steven Gerrard ber Fifa om å ta en ny debatt rundt videodømming etter Englands mål mot Tyskland som ble oversett av dommeren.

Reaksjonene etter bortdømmingen mot Tyskland har vært sterke på øyriket. Frank Lampards skudd var klart inne, men dommeren vinket spillet videre. Nå tar England- og Liverpool-kaptein Steven Gerrard til orde for en ny mållinjedebatt for å forhindre at slike skandaler ikke skjer igjen.

I Europa League eksperimenterte Uefa med to ekstra dommere bak målene og Gerrard, som opplevde systemet med Liverpool i Europa League, synes dette også skulle vært brukt i VM i Sør-Afrika

- Det var en suksess under Europa League. Hvorfor ikke bruke det samme systemet i VM? Hadde det vært en linjemann bak Tysklands mål, så hadde England kanskje fortsatt vært i VM, sier Gerrard til The Mail on Sunday.

Gerrard mener spillerne burde hatt mer de skulle sagt i regelendringer innen fotballen.

- Når beslutningene tas om regelendringer så gjøres det alltid av administrative personer. De spiller ikke fotball, gjør de?

- Beslutningen om ikke å godkjenne Frank Lampards mål var sjokkerende. Jeg sto rundt 23 meter fra målet og kunne soleklart se at ballen var over mållinjen. så jeg kan ikke forstå hvorfor linjemannen ikke godkjente målet. Han sto i underkant av 20 meter bak spillet. På dette nivået er det skuffende at han ikke ser at ballen er inne. Jeg håper at dette åpner debatten igjen om mållinjeteknologi og videodømming, sier Gerrard.

- Fifa må se på dette nå fordi det som skjedde med oss var forferdelig. Det holdt rett og slett ikke mål av dommerstanden å overse dette. Jeg mener at mållinjeteknologi og videodømming burde vært innført i fotballen og jeg er ikke alene som mener dette.

- Vi har sett flere regelendringer gjennom årene. De fleste av dem har vært gode, men jeg kan ikke forstå hvorfor det skal være så mye motstand mot denne teknologien fordi vi her snakker om beslutninger som kan være temmlig avgjørende i noe så stort som VM.

- Det som dessverre vil skje er at beslutningen rundt dette vil bli gjort av personer som ikke spiller fotball og som ikke berøres av disse feilaktige avgjørelsene. Hvorfor kan ikke spillerne bli spurt? Jeg er sikker på at de fleste av spillerne vil stemme for å introdusere en slik teknologi, sier Steven Gerrard.