Billett kreves til minnestund

15.april 2010 markerer 21-årsdagen for Hillsborough-ulykken. Det vil som vanlig bli avholdt en minnestund på Anfield. Av sikkerhetsmessige årsaker må man i år løse gratisbillett på forhånd.

I fjor var det svært mange som overvar minnestunden for Hillsborough-ulykken. Liverpool FC har derfor blitt anbefalt, i henhold til sikkerhetsreglene, at de fremmøtte må løse inngangsbillett.

Klubben har jobbet tett med Hillsborough Family Support Group, Liverpool kommune og politiet på Merseyside for å etablere en ny prosedyre for minnestunden på Anfield.

Hele tribunen på The Kop vil være åpen. Det betyr 10000 ledige seter. Billettene, som vil være gratis, vil kunne fås fra billettkontoret på Anfield pr post eller telefon, men også i klubbutikkene på Williamson Square og Liverpool One i Liverpool by. Billettene gjøres tilgjengelig fra 22. mars.

I fjor kom mer enn 30000 for å overvære minnegudstjenesten på 20-årsdagen for Hillsborough-ulykken. I år forventes antall fremmøtte å bli på nivå med tidligere, og da vil det holde med kun tribuneseksjonen på The Kop.

- Sikkerhet er vår absolutte prioritet ved minnestunden, og vi støtter fullt ut den nye ordningen. Vi har jobbet tett med klubben og myndighetene for å sikre en myk gjennomføring av arrangementet. Utstedelse av billetter er beste veien videre, uttaler Margaret Aspinall, formann i Hillsborough Family Support Group, til Liverpoolfc.tv.

- Vi vil at alle som ønsker å delta på minnestunden kan være i stand til det, men på tryggest mulig måte, tilføyer Ged Poynton, stadionsjef på Anfield.

- Vi vil be alle våre supportere om bare å be om billetter dersom de er sikre på at de kommer til å bruke dem. Maksimum er 6 per søker, men unntaksvis vil vi selvsagt være følsomme overfor enkelte forespørsler om et større antall. Alle billetter vil bli utstedt med ureserverte plasser, men vil ikke bli tilgjengelig på dagen for minnestunden. Vi vil også tilby gratis parkering i Stanley Park etter førstemann til mølla-prinsippet.

- Tidspunktet og minnestunden i seg selv vil ikke bli påvirket på andre måter, og vi ser fram til å ønske våre supportere og venner velkomne til Anfield 15. april.