Brucker er på plass

Dr Peter Brucker, nyansatt Head of Sports Medicine and Science, er allerede kommet for å kunne implemtere forandringer allerede etter VM. Alle skaden var grunnen til at Brucker ble ansatt. Torres' kneskade kunne neppe vært unngått.

Ansettelsen av Dr Peter Bruckner som Head of Sports Medicine and Science ble offentliggjort i mars, men begynner i sin nye fulltidsstilling på Melwood før etter VM med Australia. Mot West Ham i forrige uke satt han ved siden av Liverpools formann Martin Broughton.
- De innså at Premier League-klubbene er litt bak når det gjelder medisinsk behandling og måten de ser etter spillerne. Det er en mulighet til å forbedre ting, uttaler Dr Bruckner til ESPN.

- Det er interessant. Jeg antar at dette er en stor del av britisk fotballkultur. Og kanskje en mangel på forståelse av hvordan sportsmedisin har utviklet seg det seneste tiåret eller to.

- Det er en mangel på viten, men noen klubber har begynt å innse at det er bedre måter å gjøre ting på.

Brucker tilbringer den siste måneden av sesongen med Liverpool før han blir opptatt med VM for Australia.
- Det er en ære å ha blitt kontaktet. Jeg tror det er en fjær i hatten for australsk sportsmedisin at de lette i Australia. Det viser at vi har et ganske godt rykte.

- Opprinnelig var jeg litt tilbakeholden fra et familiesynspunkt og andre oppgaver hjemme, men til slutt var det en fantastisk mulighet til å jobbe for en av toppklubbene i verden.

- Jeg kom over for den siste måneden i sesongen for å få en følelse av stedet og se hvordan avdelingen jobber og hvordan det fungerer på kampdager. Når jeg kommer tilbake, kan jeg komme i gang og implementere forandringer jeg ønsker helt fra starten istedenfor å kaste bort et år. Det har vært meget verdifullt. Jeg har allerede lært mye.

Torres måtte nylig meniskopereres, men Brucker avviser at VM står i fare for spissen.
- Torres bør bli bra til VM dersom alt går etter planen. Jeg tviler på om kneproblemet kunne vært unngått. Det er en av disse uheldige sakene. Det er veldig vanskelig å kommentere den enkelte, men å unngå skader er meget viktig. De gode spillerne må være der ute. Hvis de er skadet, er de til ingen nytte.

- Jeg er ikke en som skal se på fortiden, men Liverpool har tydelig vært bekymret for skadene, og det var en av grunnene til at de bestemte seg for å oppgradere virksomheten.