Carraghers stadige kamp

Carragher snakker om sin og lagets form i starten av sesongen. Han jobber hardt for å fortsatt å være en av de beste forsvarene i England. Mener Liverpool trenger seks til syv nye spillere i stallen.

Flere kritikere mente Jamie Carragher var over toppen etter en skuffende sesonginnledning.

- Jeg har kommet bra gjennom denne sesongen fordi i starten var det "Jamie Carragher er ferdig". Hele laget slet, og trolig fikk jeg, Mascherano og Stevie kritikk ettersom vi blir sett på som ryggraden i laget, sier Carragher til The Sunday Times.

- Og folk gikk etter meg på grunn av alderen min. Jeg hadde en dårlig 1.omgang mot West Ham, en veldig dårlig kamp, men jeg har én av dem hver sesong. Så gikk Drogba seirende ut mot meg med en scoring for Chelsea i det 90. minutt. Da hadde jeg spilt godt de øvrige 89.

- Jeg måtte komme meg videre. Det ble liksom meg mot verden, og jeg mener ikke at jeg satt hjemme og gråt. Jeg dro på trening hver dag for å bevise alle at jeg fortsatt har en karriere.

- Jeg har hele tiden synes at fotballspillere snakker søppel når de sier at de har ingenting å bevise. Hver dag på treningsfeltet må du bevise at du er bedre enn konkurrentene.

- Jeg er ikke ferdig. Opptredene jeg hadde mot Rooney, opptredene mot Everton, Villa borte og Tottenham - jeg var der.

- Jeg var alltid der. Jeg er kanskje for ærlig til tider, alltid der som skyteskive. Men jeg føler ikke at du må være 100 prosent skadefri for å spille. Jeg må være 100 prosent skadet for å ikke spille. Og årsaken er enkel. Jeg er livredd for å miste plassen min.

Carragher forøsker å hjelpe Liverpool til en Champions League-plass. De røde har kun ett tap på ti ligakamper siden jul, men Manchester City, Tottenham og Aston Villa er sterke utfordrere.

- Manchester Citys seier mot Chelsea var en stor én, men man vet ikke om det vil sette fart på dem eller om det blir et uvanlig resultat.

- Tottenham er dem jeg er på vakt for. De holder ofte buret rent og scorer mål. De har noen fantasispillere.

- Men når det tetter seg til, er det kamper man må vinne 1-0. Den seneste måneden har Liverpool kanskje vært det beste laget i Europa til å dra i land resultater.

- Det er det vi gjør, drar det i land. Vi har kommet tilbake ved å kjempe og ha lysten til å gjøre det bra. Vi kan ikke beskyldes for å mangle det.

Liverpool er over i UEFA Europa League etter kun 3.plass i gruppespillet i Champions League. 

- Jeg forstår ikke hvorfor det snakkes søppel om Europa League. Det er bare to europeiske trofeer å kjempe om hvert år.

- Hvis du spurte om jeg heller ville komme til semifinalen i Champions League fremfor å vinne Europa League, ville jeg heller vinne Europa League. På slutten av min karriere kunne jeg si: "Jeg vant ". Vi kom til Champions League-finalen i 2007. Strålende det, men hva betyr det til slutt?

- Folk spør: "Vil du heller vinne Europa League eller komme blant topp fire?" Noen ganger tenker jeg: "Vinne cupen". Jeg hører bestandig at Leeds kom til semifinalen i Champions League i 2001. Men hva så? Newcastle hadde en god kamprekke. Hva så? Det handler om å vinne trofeer.

- Den eneste måten å gjøre denne sesongen til noe positivt er ved å oppnå begge målsettingene, ende blant topp fire og vinne Europa League. Selv om vi klarer det, så må vi komme oss videre neste sesong.

- Spillerstallen er i stand til å prestere. Vi trenger trolig to eller tre spillere som kan gå inn på laget og gjøre et inntrykk hver uke. Og tre eller fire til å friske opp troppen. Vi trenger trolig seks eller syv signeringer.

Carragher ønsker å fullføre sin UEFA A-trenerlisens.

- Det er som å være tilbake på skolen! Tanken på å komme opp med en ny økt hver dag, skrive den ned, alt det der ... jeg er ikke den mest akademiske. Jeg ville heller være manager enn trener.

- Jeg tror jeg har en ganske sterk karakter, en som vil ta beslutninger.

Uansett hva som skjer vil Carragher alltid ha støtte fra Kopites.

- Fotballspillere er privilegerte, men folk ser på de pengene vi tjener og bilene noen kjører. De tror ikke vi gjør normale saker, men har tjenere til å ta vare på våre babyer eller lignende.