Cole får sin debut

I morgen spiller Liverpool returoppgjøret mot Rabotnicki i kvalifiseringen til UEFA Europa League. Troppen Hodgson har tatt ut til denne kampen har mye mer rutine. Oppdatert: Hodgson bekrefter Cole-debut. Agger skadet.

Liverpool Daily Post hevder at Joe Cole kan komme til å få sin offisielle debut i oppgjøret mot Rabotnicki i morgen kveld. Det var et veldig ungt mannskap som spilte i Skopje forrige torsdag, og etter en uke til med trening er det langt flere rutinerte spillere som kan bli involvert.

Dette er troppen Hodgson har planer om å benytte seg av i følge lokalavisen: Cavalieri, Johnson, Carragher, Skrtel, Agger, Aurelio, Aquilani, Gerrard, Jovanovic, Lucas, Cole, Ngog, Spearing, Kelly, Eccleston, Pacheco, Darby, Insua, Rodriguez, Gulacsi, Shelvey.

Daily Post bommer nok på både Daniel Agger (skadet, se bunnen av artikkelen) og Fabio Aurelio (ikke påmeldt). Ellers ser det realistisk ut.

Verdt å merke seg at VM-finalistene fremdeles får fri, og at Javier Mascherano også er utelatt, ettersom mye tyder på at han vil få sitt ønskede klubbskifte i sommer og han ikke er påmeldt. Hans landsmann Maxi Rodriguez kan derimot bli involvert. Emiliano Insua er med selv om han ikke var påmeldt i utgangspunktet, fordi han kvalifiserer til B-lista og kan etterpåmeldes innen 24 timer før kamp.

Moro er det også at Dani Pacheco er med i troppen, etter å ha gjort et strålende U19 EM hvor han individuelt vant gullballen, men tok sølv med sitt landslag. En spiller som i følge Tony Barrett i The Times ville fått langt flere sjanser i fjorårssesongen, men landslagsuttak med Spania gjorde det vanskelig hver gang Rafa Benítez hadde planer om å bruke han.

Oppdatert: Roy Hodgson bekrefter til Liverpoolfc.tv at Cole vil få sin debut. Også Milan Jovanovic vil spille sin første kamp på Anfield.

- Vi kan bruke et sterkere lag, og Cole, Gerrard, Carragher, Johnson og Jovanovic vil alle starte kampen. For en uke siden var de helt klart ikke fysisk klare, men nå er de.

- Vi har flere spillere, som Cole og Jovanovic, som gjerne ønsker å vise supporterne hva de kan - og dette er en stor mulighet for dem. Vi har også Pacheco tilbake etter en velykket turnering med Spania, og han er desperat etter å få seg frem.

Hodgson sier også at Daniel Agger, som startet det motsatte oppgjøret for 6 dager siden, har pådratt seg en skade.

- Agger er skadet, så han vil ikke være involvert. Det vil heller ikke de andre spillerne som akkurat har returnert til trening etter VM.